Nyheter

Världens mest hållbara energibolag

– Vi är glada över att bli erkända av Corporate Knights som världens mest hållbara energibolag. Vår långa och globala erfarenhet inom havsvind och vårt starka hållbarhetsarbete gör att vi är rätt partner för Sverige – vi vill bidra till Sveriges gröna omställning från Ystad till Örnsköldsvik. Med Skåne Havsvindpark kan vi hjälpa till med att sänka elpriserna i Sydsverige redan till 2030, säger Sebastian Hald Buhl, Sverigechef på Ørsted.

Ørsted har utsetts till världens mest hållbara energibolag av Corporate Knights Global 100-index för 2024. I Sverige utvecklar Ørsted flera storskaliga havsbaserade vindkraftsparker, bland annat Skåne Havsvindpark söder om Ystad, och har påbörjat byggnationen av FlagshipONE i Örnsköldsvik som blir Europas största anläggning för produktion av e-metanol – förnybart bränsle för sjöfarten.

Ørsted som är världens första, största och mest erfarna utvecklare av havsbaserad vindkraft rankades i dag som världens mest hållbara energibolag. Bolaget kom på förstaplats bland de 292 energibolagen i Corporate Knights 2024 Global 100-index för femte gången. Corporate Knights jämför företags prestation inom hållbarhet gentemot typiska konkurrenter och andra bolag inom olika sektorer.

Ingrid Reumert, Senior Vice President för kommunikation och hållbarhet på Ørsted:

– Världens ledare enades under COP28 om att tredubbla den globala kapaciteten för förnybar energi till 2030 – och det kommer att kräva en utbyggnad av förnybara energikällor i en aldrig tidigare skådad takt och skala. Att göra det på ett hållbart sätt är nödvändigt för vår planet, men också för att säkerställa att vindkraften fortsatt har ett starkt stöd i vårt samhälle.