Nyheter

ABB förvärvar mjukvaruleverantör

ABB meddelar idag att företaget förvärvar en majoritetsandel av mjukvaruleverantören Meshmind för att expandera sin forsknings- och utvecklingsverksamhet inom AI, industriell IoT och visionssystem (machine vision).

Genom förvärvet kommer ABB att integrera teknologisk förmåga med AI och mjukvarukunskap för att skapa ett nytt globalt nav för teknikutveckling som ytterligare kan påskynda utvecklingen av innovativa automationslösningar inom divisionen Machine Automation (B&R).

– AI-driven robotik och automation har kraften att omvandla hela industrier genom att tillhandahålla större flexibilitet och intelligens drivet av kritiska globala trender och arbetskraftsutmaningar, säger Sami Atiya, affärsområdeschef för ABB Robotics and Discrete Automation. I och med det här förvärvet kan vi ytterligare påskynda utvecklingen av våra AI- och mjukvarudrivna lösningar så att automationen blir mer adaptiv och tillgänglig, vilket möjliggör för företag av alla storlekar att bli mer motståndskraftiga.

Integreringen av Meshminds cirka 50 medarbetare innebär ett utökat samarbetet med B&R-teamen i en rad teknikutvecklingsprojekt, inklusive visionssystem med djupinlärning, AI-baserade tekniska verktyg och IoT-apputveckling, från kontoret i Sarajevo i Bosnien som kommer fungera som B&R:s nya globala nav för AI och mjukvaruutveckling. Finansiella detaljer kring transaktionen har inte redovisats.

– Förvärvet bygger vidare på vår framgångsrika relation med Meshmind, där vi ska etablera ett nytt globalt teknikutvecklingsnav för B&R, säger Joerg Theis, chef för divisionen Machine Automation. en del av vårt bredare ekosystem, som innefattar universitet, partners och startup-företag, kommer den här senaste investeringen att stärka vår kapacitet och kompetens att ta fram lösningar som gör våra kunders liv enklare och hjälper dem att forma morgondagens industrier.

Investeringen sammanfaller med ABB:s nyligen genomförda förvärv av Sevensense, en ledande leverantör av AI-baserad navigeringsteknik med 3D-vision för autonoma mobila robotar (AMR). Tillsammans betonar de ABB:s och B&R:s strategiska investeringsfokus på innovativa AI- och mjukvarulösningar för att leverera värde till kunderna genom den mest produktiva och effektiva tekniken.