Nyheter

NHL-stjärna investerar i Raymonds solenergisatsning

Raymond, känt för sina innovativa solcellslösningar och senaste lanseringen av prefabricerade solcellstak, befinner sig i en tillväxtfas med flera nya produkter under utveckling. Mattias Weinhandl ansluter sig nu till en imponerande skara investerare, där redan flera erfarna profiler och investerare ingår.

NHL-stjärnan Mattias Weinhandl investerar nu i impactbolaget Raymond. Weinhandl, som tidigare har utmärkt sig som en framstående hockeyspelare och ängelinvesterare, tar steget in i solenergibranschen för att stödja Raymonds framsteg mot en stor satsning och nyskapande lösningar inom solcellsmarknaden.

– I dagens läge behöver vi verkligen ställa om till mer förnybar energi, och Raymond som bolag tilltalar mig på många nivåer. Teamets kompetens, engagemang, deras höga ambitioner och drivet att bygga en kultur och laganda är avgörande för långsiktig framgång. Jag är imponerad av SmartSolarRoof, vilket är en av anledningarna till att jag tror så starkt på bolaget, säger Mattias Weinhandl om sin investering.

Weinhandl betonar sitt engagemang för att stödja företag och entreprenörer som strävar efter att bygga hållbara samhällen för framtiden.

– Sedan 2019 har Raymond positionerat sig som en svensk ledande aktör inom solenergi genom sina egenutvecklade solcellslösningar. Mattias Weinhandl kommer inte bara att tillföra kapital utan också värdefull kunskap till vårt växande företag. Vi är stolta över att ha honom ombord på vår fortsatta resa mot en grönare framtid, säger VD Lina Jeverstam.

Investeringen från Mattias Weinhandl möjliggör en ökad tillväxttakt och bidrar till den övergripande målsättningen – en snabbare omställning till förnybar energi. Raymonds vision om att göra solenergi tillgänglig för alla stärks ytterligare med detta nya och spännande partnerskap.

Foto: Peter Pruzina