Nyheter

Hexagon presenterar PV Elite 26®

Hexagons division för Asset Lifecycle Intelligence presenterar idag PV Elite 26, den senaste versionen av den branschledare programvaran för analys av tryckkärl.

PV Elite, som firar 30 år i år, är en heltäckande lösning för konstruktion, analys och utvärdering av tryckkärl och värmeväxlare. Den används också för att utvärdera och ompröva existerande tryckkärl för lämplighet för användning (Fitness for Service).

PV Elite används inom många vitt skilda områden: vid utrustningstillverkning och tillverkning av rörledningssystem, på havsbaserade anläggningar, inom energi, process- och anläggningskonstruktion, vid skeppsbyggnation, i livsmedels- och dryckesbranschen, inom kemisk och petrokemisk industri, i läkemedelsindustri, och på vattenreningsanläggningar.

Nytt i den nya versionen av PV Elite är framförallt:

Förbättringar av 2D/3D-visualiseringar, inklusive en ny plan och roterbar 2D/3D-yta och en dynamisk materiallista.

Förbättrat urval av material, med enklare tillgång till favoritmaterial och sökning i materialdatabas.

Uppdaterade konstruktionskoder: Den nya versionen inkluderar de senaste ASME och EN-standarderna och tjocklekarna för rektangulära kärl.

Detaljerad utmattningsanalys: EN 13445 Section 18 – detaljerad utvärdering av utmattningstal ger utökad funktionalitet för utmattningsanalys av varje enskild del av tryckkärlet.

Dynamiska dimensioner i rapporter: Rapporterna innehåller nu dynamiska diagram som visar geometrin av en del, som ett munstycke eller värmeväxlare.

Nya anslutningstyper, med stöd för full-face rörflänsar, rektangulära flänsar, klämförbindningar och O-ring flänsar.

– Att modellera ett tryckkärl kan vara en omständlig och tidskrävande arbetsuppgift. Vi har därför fokuserat på att strömlinjeforma processen i den nya versionen av PV Elite, säger Kristin Coyle, produktägare för PV Elite Product på Hexagon.

– Genom att lyssna på direkt feedback från användare har vi uppdaterat programvaran så att de kan arbeta snabbare och enklare verifiera och därmed vara säkra på att deras kärl uppfyller kraven. Det innebär att användarna får mer tid till att optimera sina konstruktioner och utnyttja konkurrensfördelar, fortsätter hon.

I detta inspelade webinar kan du ta del av en detaljerad beskrivning av funktionaliteten i nya PV Elite® 26