Nyheter

L-ministrar: ”Sluta vela om kärnkraften, S”

Socialdemokraterna skulle eliminera de politiska riskerna med kärnkraft genom att en gång för alla tydligt säga ja till ny svensk kärnkraft. Släpp de ideologiska skygglapparna och ställ er bakom regeringens kärnkraftsutbyggnad – för klimatet och den svenska industrins skull.”

Det skriver Johan Pehrson, partiledare och arbetsmarknads- och integrationsminister (L), Romina Pourmokhtari, klimat- och miljöminister (L) och Mats Persson, utbildningsminister (L) i en debattartikel i Aftonbladet:

”14 av Sveriges tyngsta industriledare har gett ett tydligt besked om att ny svensk kärnkraft är avgörande för vårt lands välstånd och för industrin. De ser ett enormt behov av ny svensk kärnkraft – och är beredda att vara med och finansiera utbyggnaden av den.”

”Kärnkraften är helt nödvändig för att vi ska lyckas ställa om till ett modernt och klimatneutralt samhälle, med nettonollutsläpp senast år 2045.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/2B20Er/l-ministrar-s-maste-sluta-vela-om-karnkraften

Foto: Albrecht Fietz