Nyheter

Nytt avtal: RemaSawco erhåller beställning från Vida Borgstena

RemaSawco AB har tecknat avtal med Vida Borgstena AB om leverans av bland annat en ny brädskanner till kombiverket på sågverket i Borgstena. Ordervärdet uppgår till drygt 3,2 MSEK.

Beställningen innefattar bland annat en brädskanner, RS-BoardScannerP. Leverans, installation och driftsättning kommer att ske under andra kvartalet 2024.

– Detta blir den åttonde Boardscannern från RemaSawco som installeras i koncernen, det betyder givetvis att vi är nöjda med tidigare installationer men det finns också stora fördelar med att ha samma system för att effektivt kunna använda den kompetens vi har byggt upp internt över hela verksamheten, säger Jonas Axelsson, Teknisk chef Vida Gruppen.

– Vi tackar återigen Vida för förtroendet och gläds samtidigt åt att man med denna beställning tydligt signalerar att 2024 är året då det vänder igen, och det är dags att fortsätta uppgradera och investera i en hållbar framtid för sina sågverk, säger Emilien Saindon, VD RemaSawco.