Nyheter

Ny VD och koncernchef för Atlas Copco Group

Atlas Copco AB:s styrelse har utnämnt Vagner Rego till ny VD och koncernchef för Atlas Copco Group, med start den 1 maj, 2024. Han kommer att ersätta Mats Rahmström som, vilket tidigare kommunicerats, har begärt att få lämna sin position efter att med framgång ha lett Gruppen sedan 2017. 

Vagner Rego är en uppskattad ledare med dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt växa och utveckla afffärsområdet Kompressorteknik, säger styrelsens ordförande Hans Stråberg. Med sin stora affärserfarenhet och djupa tekniska kunnande är han mycket väl lämpad att leda och fortsatt utveckla Gruppen.

Vagner Rego, för närvarande Affärsområdeschef för Kompressorteknik, startade sin karriär inom Gruppen 1996 som ingenjörslärling i sitt hemland Brasilien. Han utsågs 2006 till chef för Kompressortekniks serviceverksamhet i Brasilien och 2010 blev han marknads- och försäljningschef för Kompressortekniks servicedivision, med bas i Belgien.

Han har också varit chef för affärsområdet Energitekniks marknadsbolag i Brasilien. Innan han 2017 fick sin nuvarande roll var han chef för servicedivisionen inom affärsområdet Kompressorteknik.

Vagner Rego är brasiliansk medborgare och föddes 1972. Han har en examen i maskinteknik från Mackenzie Universitet och en MBA från Ibmec handelshögskola, båda i Brasilien. Vagner Rego kommer att vara baserad i Stockholm.

På bilden: Vagner Rego, Hans Stråberg och Mats Rahmström