Nyheter

Kontroll på hemmets vatten- och energianvändning 

Vattnet i våra kranar blir allt dyrare och i ekonomiskt utmanande tider funderar många hur de kan omvärdera rutiner och spara på utgifter. Därför har GROHE tagit fram Vattenkollen – ett digitalt verktyg som enkelt ger en överblick av hemmets vattenanvändning och hur den kan bli smartare i framtiden. 

Vatten kan inte längre tas för givet. Den senaste prisökningen av VA-taxan (kommunala vatten- och avloppspriset) är den högsta hittills i genomsnitt och Svenskt Vatten spår att den kommer öka med ytterligare 10-15 procent under 2024. För att ge konsumenter en överblick av vattenkonsumtionen i kök och badrum har GROHE skapat Vattenkollen. 

Med Vattenkollen kan användare uppskatta och få en tydlig bild av dagens förbrukning samt insikter om hur de kan spara vatten, energi och pengar i framtiden. Vattenkollen belyser därmed inte bara den nuvarande konsumtionen utan ger även användbara rekommendationer på vatten- och energisnåla produkter. Något som är bra för plånboken och snällare mot miljön. 

– Höjningen av VA-taxan är en tydlig indikation på att vårt vatten kommer bli allt dyrare i framtiden. Samtidigt kan varje individ göra en stor skillnad när det gäller att bevara våra vatten- och energiresurser. Med vårt nya digitala verktyg, Vattenkollen, strävar vi efter att ge konsumenterna en övergripande bild av deras vattenkonsumtion för att kunna fatta informerade beslut om vanor och produkter i hemmet, säger Christina Holmberg, Leader, Marketing Sweden, LIXIL EMENA. 

Testa Vattenkollen här och se hur du kan bli mer vattensmart redan idag. 

Foto: Rudy and Peter Skitterians