Nyheter

Fimpec startar kontor för Malmfälten

– Det finns ju hur mycket som helst att ta itu med här i Malmfälten. Den stora samhällsomvandlingen i det nya Kiruna, alla eftertraktade jordartsmetaller som finns i området och inte minst all infrastruktur som behövs till allt detta. Dessutom är det roligt att arbeta i ett mindre men flexibelt företag där det finns mer utrymme för personliga erfarenheter och initiativ, säger Michael Uhland, team ledare Malmfälten, Fimpec AB.

Energikonsultbolaget Fimpec AB har precis startat ett kontor för Malmfälten med kontoret i Kiruna. Till detta har de rekryterat Michael Uhland och Helena Oja som tillsammans har över 60 års erfarenhet av branschen och som är välbekanta för de flesta uppdragsgivare och underentreprenörer i området. Fimpec Malmfälten kommer att höra till Fimpec AB:s affärsområde Norra Sverige som leds av Fimpecs Direktör för Norra Sverige, Leif Hedlund i Luleå.

– Det är lite som att starta eget. Mycket är upp till oss när det gäller att bygga upp den lokala närvaron. Det betyder stor frihet men också ansvar för att det blir bra. Det ser också mycket bra ut. Nästan lite Klondikekänsla med allt som händer i Malmfälten, säger Helena Oja, projekt- och projekteringsledare för Fimpec i Malmfälten.

Verksamheten är redan i full gång med både rekrytering av ny personal och med att starta upp kundprojekt. Fimpec AB är inriktade på projektledning och projektering av byggprojekt inom energi-, industri-, infrastrukturprojekt samt fastigheter. Den svenska verksamheten inleddes för drygt ett år sedan och har sedan dess förutom i Kiruna etablerat kontor i Västerås och Stockholm.

– Vi fick en möjlighet att bygga upp Fimpecs närvaro i Malmfälten med två drivna personer som vi känner sedan tidigare och som tillsammans har sextio års erfarenhet av byggande och är kända och respekterade i området. En sådan chans kunde vi inte missa, säger Leif Hedlund, Direktör för Fimpec i Norra Sverige.