Nyheter

De vinner stor gruvutrustningsorder för guldgruvor i Kina

Shandong Gold Group, ett av Kinas största guldgruvbolag, har beställt en flotta av gruvtruckar, lastare, och borr- och bergförstärkningsriggar för att utöka produktionen vid guldgruvorna Jiaojia, Xincheng och Sanshandao.

Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och anläggningsindustrin, har vunnit en stor order för underjordsgruvutrustning från Shandong Gold Group Co., Ltd för användning vid tre guldgruvor i Kina.

Ordern värderas till cirka MSEK 350 och bokades under det fjärde kvartalet 2023.

Epiroc har samarbetat med Shandong Gold Group och levererat underjordsgruvutrustning sedan 1986.

– Vi har ett långvarigt och produktivt partnerskap med Shandong Gold Group. Vi är glada över att kunna fortsätta stödja bolaget på dess resa mot en så säker och produktiv gruvdrift som möjligt, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef. 

Den beställda utrustningen inkluderar Minetruck MT2200 gruvtruckar, Scooptram ST1030 och Scooptram ST3.5 lastare, Boomer 282 ortdrivningsriggar, och Boltec S1K bergförstärkningsriggar.