Nyheter

Hydroscand förvärvar brittiskt hydraulikföretag

Hydroscand i Storbritannien förvärvar Leicester Hose & Hydraulics Limited. Det nya tillskottet visar på Hydroscands globala tillväxtkraft och förmåga att bredda sin verksamhet.

Etablerat 2004 och beläget i hjärtat av Leicester, hjälper Leicester Hose & Hydraulics Ltd kunder inom en rad olika industrier i de lokala och omgivande områdena. Med över 25 års erfarenhet inom hydraulikbranschen har de ett gott rykte för utmärkt service och tillgång till ett brett utbud av produkter.

Transaktionen, som slutfördes den 31 december 2023, är strategiskt fördelaktig för Hydroscands brittiska verksamhet. Leicester Hose & Hydraulics adderar ytterligare en försäljningsplats för Hydroscand UK, mellan nuvarande butiker i Nottingham och Birmingham. Grundaren av Leicester Hose & Hydraulics, Gary Brooks, kommer att samarbeta med Rebecca Galley, Hydroscands VD i Storbritannien, för att uppnå en framgångsrik integration i koncernen.

– Vi är verkligen glada över att välkomna Leicester Hose & Hydraulics till Hydroscand Group. Vår delade expertis och vårt engagemang för våra kunder gör detta till ett självklart och kompletterande partnerskap. Leicester Hose & Hydraulics är ett mycket framgångsrikt företag som har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Tillsammans kommer vi att utöka vårt erbjudande och utöka vår mobila slangservice SlangExpress i Leicester med omnejd, vilket innebär att vi kan erbjuda ännu mer till våra kunder, säger Rebecca Galley, VD på Hydroscand i Storbritannien.

– Efter 20 framgångsrika år med LHH är vi mycket spända över att påbörja en ny era genom att ansluta oss till Hydroscand-teamet. Detta partnerskap kommer att säkerställa att vi fortsätter att vara den främsta leverantören i Leicester och dess omgivande områden, tillägger Gary Brooks, grundare av Leicester Hose & Hydraulics.

Detta är Hydroscand Storbritanniens första investering för 2024 och är ett exempel på Hydroscands expertis i att stödja övergången av företag från grundare, familjer och långsiktiga privata ägare till nya förvaltare.