Nyheter

EcoDataCenter första datacenter som använder Alfa Laval värmeväxlare med SSAB Zero™ stål

EcoDataCenter ska vara först i branschen med att använda Alfa Laval värmeväxlare tillverkade av återvunnet stål som producerats utan nya CO2-utsläpp från SSAB. Denna implementering innebär ett avgörande ögonblick i det pågående arbetet med att minska koldioxidutsläppen inom försörjningskedjan, vilket exemplifierar betydelsen av samarbete på resan mot en hållbar framtid.

– Det är avgörande för oss att dra nytta av innovationer tillsammans med partners. Detta understryker vikten av att samarbeta för att minska utsläppen, säger Peter Michelson VD på EcoDataCenter.

Resultatet av en produktutvärdering av koldioxidavtryck av det senaste datacentret på EcoDataCenter 1 visar att 60 % av det förkroppsligade kolet kommer från utrustningen. Introduktionen av Alfa Laval värmeväxlare gjorda med SSAB Zero™, ett återvunnet stål producerat utan nya CO2-utsläpp, är ett viktigt steg framåt i EcoDataCenters uppdrag att minska utsläppen.

– Alfa Lavals engagemang för hållbarhet stärks ytterligare genom vårt samarbete med EcoDataCenter. Genom att införliva återvunnet stål i våra värmeväxlare minskar vi inte bara vårt eget koldioxidavtryck utan driver också hela värdekedjan mot en renare och mer hållbar framtid, säger Anna Blomborg, Manager Data Center Alfa Laval.