Nyheter

Energikontor Norr: Förstärker med kontorschef

Fredrik Carlsson, projektledare och elhandelssakkunnig vid energikontoret, blir bolagets kontorschef. Till uppdraget tar han med sin breda erfarenhet från flera tidigare ledarroller, inom bland annat gymnasieskola och industri.

– Vi vill växa och ta ännu större kliv framåt, säger Jörgen Nilsson vd på Energikontor Norr. Vår ambition är att vara en av Luleås mest attraktiva arbetsplatser och vår kontorschef Fredrik Carlsson blir en mycket positiv kraft på den resan.

Energikontor Norr både driver och är del av flertalet regionala, nationella och internationella projekt inom energieffektivisering, klimatledarutbildning och hållbar utveckling. Med den nya tjänsten vill landets nordligaste energikontor stärka upp organisationen för att kunna stötta fler företag och offentliga verksamheter i deras miljöarbete samt ytterligare befästa sin roll som kunskapsresurs på energiområdet. Fredrik Carlsson är inspirerad inför sitt nya uppdrag.

– Vid sidan av projekten kommer jag att hålla i vårt goda arbetsmiljöarbete och tillsammans med vd fortsätta utveckla team och projekten, säger Fredrik Carlsson.

I december 2023 fick energikontoret certifieringen Great Place to Work med 84 % medarbetarnöjdhet i mätningen.

– Vi vill vara en riktigt attraktiv arbetsgivare och bli en av de bästa, avslutar Fredrik Carlsson. Resultatet av undersökningen är ett kvitto på att vi är på rätt väg.