Nyheter

Dencam Composite väljer kompressorer ur ELGi EG-serien på tre produktionsorter i Danmark

Dencam Composite A/S, en dansk ledare inom kompositverktygslösningar, valde tre kompressorer i EG-serien (EG55V, EG22V och en EG15V) för att stödja precisionsfräsning av kompositer, pluggar, formar och modeller på tre produktionsplatser i Danmark.

Dencam Composite har många års erfarenhet av att skapa och producera kompositverktygslösningar inom vind-, marin- och bilindustrin. När de valde en tryckluftspartner var deras viktigaste överväganden att förbättra befintliga tillverkningsprocesser och identifiera en tillförlitlig, energieffektiv tryckluftslösning för att driva deras 5-axliga fräsmaskiner med hög precision.

Dencam kontaktade ELGi:s återförsäljare i Danmark, ALT-Trykluft Aps., för en luftanalys, som belyste möjligheter till energiförbättringar genom att simulera effektiviteten hos tre oljesmorda skruvkompressorenheter i ELGiEG-serien med variabelt varvtal.

– Optimala driftskostnader, energieffektivitet och innovation är fokusområdena för vår verksamhet. Högkvalitativa kompressorer gör att vi kan uppnå detta, säger Jens D. Andersen, VD på Dencam Composite. Det är särskilt viktigt med energieffektiv tryckluft, eftersom vi tillverkar formar som används för att skapa vindkraftverkens enorma vingar. Vi är mycket medvetna om vikten av energi när vi arbetar med att skapa förnybara energilösningar för framtiden.

– På ELGi förstår vi vikten av energieffektivitet för våra kunder, och den inbyggda ELGi VFD (Variable Frequency Drive) matchar kompressorns effekt till behovet genom att variera motorvarvtalet. Detta minskar strömförbrukningen i takt med variationen i behovet av tryckluft. Jämfört med en kompressor utan frekvensomriktare kan en EG-serie med variabelt varvtal under en tioårig driftsperiod minska energikostnaderna med 34 procent, säger Tord Sandberg, Regional Manager Nordics på ELGi. Dessutom levereras EG-serien som valts av Dencam Composite med det bästa garantipaketet i sin klass: 10 års garanti på ELGi:s kompressorblock, fem år på större kompressorkomponenter, tre år på frekvensomriktaren och ett år på el- och gummidelar – vilket ytterligare bidrar till att göra detta till kompressorn med en av de lägsta livscykelkostnaderna i sitt sortiment på marknaden idag.

Den robusta konstruktionen hos EG-seriens kompressorer möjliggör drift vid extrema temperaturer – från kalla till varma och från torra till extremt fuktiga förhållanden, vilket ger en totalt sett högre tillförlitlighet för tryckluftssystemet. ELGi:s högeffektiva skruvpaket är utrustade med egenutvecklade η-V-profilrotorer, med 4/5-lobkombinationen, gjorda för att köras med låga rotorhastigheter. Denna unika design minskar tryckförlusterna och tillsammans med OSBIC (Oil separation by impact and centrifugal action), 3-stegsseparation ger den bäst energieffektivitet i klassen.

Läs mer om produkterna i ELGi:s EG-serie här.