Nyheter

Bosch Rexroth bjuder in industrin till nytt forum

Bosch Rexroth höll nyligen sitt första Rexroth Forum på Quality Hotel Arlanda XPO. Forumet, som ägde rum mellan den 5:e och 6:e december, sammanförde över 350 deltagare från hela landet för att skapa en plattform för att utforska möjligheter inom hållbarhet, partnerskap, framtidens automation och digitalisering.

Med en vision om att främja hållbarhet och driva utvecklingen framåt, lockade evenemanget deltagare från söder till norr, och välkomnade representanter från ledande svenska företag. Programmet bestod bland annat av inspirerande presentationer och paneldiskussioner med framstående gäster från akademi och näringsliv som Northvolt, Luleå Tekniska Universitet, XANO Industri, Komatsu Forest och Knightec.

Hållbarhet på agendan

Under Forumets två dagar låg fokus på elektrifiering, digitalisering och vikten av partnerskap för att nå en hållbar framtid. Dr. Steffen Haack, VD för Bosch Rexroth AG, inledde eventet med att adressera frågor om framtida utveckling av mer hållbara och energieffektiva maskiner.

Därefter fortsatte programmet med paneldiskussioner, presentationer och djupdykningar inom diverse ämnen så som hållbar produktion, marknadstrender, vikten av förebyggande underhåll, cybersäkerhet, elektrifiering och Sveriges batteriindustri. Forumet avslutades med en inspirerande presentation från entreprenören och investeraren Gustav Stenbeck.

En imponerande mässhall

Utöver ett fullspäckat konferensprogram, skapade Bosch Rexroth en imponerande mässhall på 1500 kvadratmeter som fylldes med avancerad teknik och de senaste innovationerna.

Produkter som CytrofamiljenHägglunds QuantumctrlX AUTOMATION och eLion var några av de höjdpunkter som besökarna kunde utforska. Branschkollegor från MicroPower, Cascade Drives, ITC Engineering, Gofore och MicroPower var på plats och visade nyheter inom elektrifiering för mobila applikationer.

Ett lyckat koncept

Genom att föra samman representanter från olika branscher och delar av landet, visade Bosch Rexroths Forumkoncept sig vara framgångsrikt. Deltagarna hade möjlighet att knyta kontakter, engagera sig i större frågor, fördjupa sig i specifika ämnen och känna en stark samhörighet. Företaget ser det som sitt ansvar att fortsätta bygga på denna plattform där deltagare kan utbyta idéer, bygga nätverk och bidra till förändring.

– Vi är tacksamma för två inspirerande dagar som varit fulla av givande diskussioner och intressanta ämnen. På Bosch Rexroth är vi engagerade i att arbeta mot en hållbar framtid och ser fram emot att växa tillsammans med våra kunder och partner. Vi ser fram emot denna resa, säger Anders Garnell, Försäljningsdirektör, Bosch Rexroth.