Nyheter

Skärskydd på högsta nivå

Efterfrågan på skyddshandskar med hög skärskyddsnivå ökar inom alla branscher. Av den anledningen har den svenska PPE-specialisten Ejendals utökat sitt sortiment med fyra nya modeller med skärskyddsnivå C respektive D.

Fordonstillverkning, metalltillverkning och underhåll är bara några av de branscher där hantering av små, vassa metallföremål är en del av det dagliga arbetet. Skyddshandskarna måste därför skydda händerna och samtidigt vara mycket smidiga. Tack vare den senaste material- och tillverkningstekniken har Ejendals lyckats kombinera dessa funktioner i sina nya skärskyddshandskar.

För allt arbete

Ejendals har designat TEGERA® 435 och TEGERA® 436 som grundmodeller med skärskydd C respektive D. Den egenutvecklade skärskyddsfibern TEGERA®CRF Technology förhindrar skärskador vid hantering av arbetsmaterial med vassa kanter. Samtidigt är modellerna mjuka och mycket bekväma att bära. Handskarnas PU-doppning som ger ett extremt bra grepp, även i något oljiga miljöer. Tack vare touchscreen-funktionen är det enkelt att manövrera maskiner som styrs via pekskärm. En annan klar fördel är det breda utbudet av storlekar – båda handskmodellerna finns i storlekarna 5 till 12.

Mycket slitstarka

Nytt i Ejendals sortiment är också TEGERA 438 och TEGERA 439 med skärskydd C respektive D. Modellerna är mycket tunna, mjuka och smidiga tack vare den egenutvecklade skärskyddsfibern TEGERA CRF Omni Technology. Trots detta är handskarna väldigt slitstarka med garanterat hög skärskyddsnivå. Förutom PU-doppningen har skyddshandskarna även en extra förstärkning mellan pekfinger och tumme.

Tydliga färgkoder visar skyddsnivå

För att undvika förväxling är den tydliga färgkodningen på manschetterna en användbar detalj.

– Rött på TEGERA 435 och 438 står för skärskyddsnivå C, lila på TEGERA 436 och 439 står för skärskyddsnivå D, förklarar Karin Hedlund, produktchef för skyddshandskar på Ejendals. På så sätt kan du direkt avgöra om rätt skärskydd används. Ett plus för säkerheten!

På bilden: Ejendals har investerat i ett förstklassigt laboratorium för att bättre kunna hjälpa kunder med rätt sorts skyddshandskar som skydd mot svåra kemikalier.