Nyheter

Odfjell Technology gör det möjligt för Hunt Oil Company i Rumänien att uppnå europeiskt djuprekord för foder under borrning

Odfjell Technology, en integrerad leverantör av offshore-borrning och brunnsoperationer, har gjort det möjligt för Rumäniens Hunt Oil Company att nå ett europeiskt djuprekord för 20” hölje under borrning (CwD).

Hunt Oil satsade på att minska möjliga ythålsrisker som ytlig gas, formationer som är känsliga för svabbning, täta hål, förlust av cirkulation och har fördelen av tidsbesparing för ytsektionen av dess Macoveiu 3900-brunn, belägen i Buzau, Rumänien. Hölje under borrning valdes som lösningen på dessa utmaningar. 

Under jobbplaneringen sattes ett tak för maximalt uppnåeligt arbetsflöde, på grund av begränsningar av riggytans utrustning. Detta flödestak var lägre än vad som krävdes för optimal driftprestanda, så detta scenario krävde ytterligare analys av borrkronans prestanda, borrhålshydraulik och hålrengöring. Det befintliga 20” höljet med 24” bitars design analyserades, optimerades och validerades för de förväntade förhållandena.

Ett CwD-rekorddjup på 798 m under roterandet registrerades, tillsammans med en rad andra fördelar.

Genom att implementera Odfjell Technologys CwD-tjänster minskade Hunt Oil antalet körningar som krävs, med en betydande besparing i tid och kostnad, tack vare elimineringen av konventionell hantering av bottenhålsmontering och utlösningstider. Hunt Oil kunde uppnå sina borrmål på denna 24-tumssektion genom att använda Odfjell Technologys höljeskörningsverktyg (CRTi), vriddatorer för vridmoment, manuella hanteringsverktyg, hydrauliska krafttång med hög vridmomentkapacitet och kraftpaket.

– Att möjliggöra ett europeiskt rekord CwD-prestanda för detta projekt är ytterligare ett bevis på att Odfjell Technology är ett utmärkt val för leverans av branschledande brunnstjänster – från planering och material till utförande, säger Elisabeth Haram, EVP Well Services på Odfjell Technology. Som en etablerad CwD-leverantör i den här regionen, har Odfjell Technologys svit av brunnstjänster en erfarenhet av att spara våra kunder betydande timmar och kostnader på komplexa och varierande projekt.”

– Utmaningar i samband med planering och ingenjörskonst blev möjligheter som ledde till denna prestation och satte nya milstolpar. De största utmaningarna var ytlig gas, svabb och hålstabilitet. Alla våra mål uppnåddes tack vare utmärkt teamsamarbete och kontinuerliga ansträngningar. Hölje under borrning utfördes säkert utan registrerbara incidenter eller olyckor. Vi uppskattar allas ansträngningar och stöd för en sådan enastående prestation. Det här projektet exemplifierar kraften i effektiv kommunikation och lagarbete, säger Ciprian Rotareanu, Operations Superintendent på Hunt Oil Company i Rumänien.