Nyheter

Fossilfritt Sverige: ”Dimridåer om industriboomen i norr”

”Påståenden som är osakliga eller spelar på människors rädsla inte bara olyckliga. De riskerar också att försena klimatomställningen och försämra svenska industriers möjlighet att konkurrera på världsmarknaden.”

Det skriver Svante Axelsson, nationell samordnare, Fossilfritt Sverige i en debattartikel i Västerbottens-Kuriren:

”Det är naturligt och nyttigt att den nya gröna industriella revolutionen granskas. Däremot är påståenden som är osakliga eller spelar på människors rädsla inte bara olyckliga. De riskerar också att försena klimatomställningen och försämra svenska industriers möjlighet att konkurrera på världsmarknaden. Därför vill jag bemöta kritiken som nyligen riktats mot industriboomen i norr.”

”Den ena delen av kritiken handlar om företagens lönsamhet. Det blir sällan lyckat när nationalekonomer ska bedöma företags investeringar och ännu svårare är det utan tillgång till siffrorna som kalkylerna bygger på. De investerare, banker och institutioner som lagt tusentals timmar och miljontals kronor på att granska företagen är utan tvekan de som gör mest trovärdiga bedömningar.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.vk.se/2023-11-28/debatt-onodiga-dimridaer-om-industriboomen-i-norr-4f32f

Foto: Mike Flynn