Nyheter

Intel-teknik driver lösning för ett smartare och mer motståndskraftigt elnät

Inför Enlit Europe meddelade Intel att företagets teknik hjälper till att driva Edge for Smart Secondary Substations (E4S) Alliances nya lösning för att modernisera elnätet. E4S-lösningen banar väg för att ta det befintliga systemet från en proprietär, sluten hårdvaruarkitektur till ett öppet, flexibelt, mjukvarudefinierat energisystem.

I Europa finns det mer än 17 miljoner sekundära transformatorstationer, som möjliggör kraftomvandling från medel- till lågspänning. Denna lösning digitaliserar nästa generation av sekundära transformatorstationer med säker, moduluppbyggd, kiselbaserad teknik, vilket är avgörande för att dra nytta av förnybara energiresurser fullt ut.

E4S lösning för sekundära transformatorstationer drivs av Intel Core-processorer och inkluderar AI, Internet of Things samt nätverksteknik. Detta gör det möjligt för energileverantörer att anpassa sig till snabbt föränderliga krav, bestämma den bästa energikällan och stödja mer förnybara rena energikällor i utkanten av nätet.

Den visar också på framtiden för nätverket genom att tillåta både exekvering i realtid vid ytterkanten och radio- samt kabelkommunikation i realtid mellan kraftverk och deras understationer. Detta kan möjliggöra enklare integration av framtida tillämpningar som möjliggör djupare dataanalyser av till exempel väderprognoser, underhållsscheman eller effekterna av natur- och klimatförändringar på överföringsutrustning.

För ytterligare information, besök:

Intels nyhetsrum.