Nyheter

SunRoof:s VD Lech Kaniuk hedrad med H.M. Kung Carl XVI Gustafs prestigefyllda pris ”Årets Nybyggare”

Lech Kaniuk, medgrundare och VD för SunRoof, har blivit hedrad med ett av Sveriges mest prestigefyllda priser, ”Årets Nybyggare”. Detta ansedda pris, under beskydd av H.M. Kung Carl XVI Gustaf, är skapat för att lyfta fram och hedra företagsamma personer med utländsk bakgrund som tjänar som framstående förebilder i Sverige.

Under ceremonin på Kungliga slottet i Stockholm tog Lech Kaniuk emot pris för andraplats i kategorin ”Årets Nystart”.

Årligen delar International Entrepreneurs Foundation in Sweden (IFS) ut sitt prestigefyllda pris till affärsledare vars extraordinära personliga tillväxt och innovativa tänkande, kombinerat med en imponerande uthållighet och skicklighet i att hantera utmaningar, har haft en betydande positiv inverkan på det svenska företagsklimat.

– Denna resa har varit otroligt givande, och att bli erkänd på detta sätt är verkligen en stor ära, säger Lech Kaniuk.

Med ursprung från Polen har Kaniuk etablerat en betydande närvaro i Sverige och exemplifierar innovation och engagemang för en hållbar utveckling. Under hans ledning har SunRoof banat väg inom BIPV-industrin och revolutionerat uppfattningen om solenergi. Med över 1 000 soltak installerade internationellt, leder SunRoof den gröna transformationen genom att förena estetik med effektivitet.

– Denna utmärkelse speglar inte bara en personlig framgång, utan även det ihärdiga arbetet och den motståndskraft vårt team har visat. Det är ett erkännande av mångfalden, innovationen och den entreprenörsanda som förenar oss, reflekterar Kaniuk.

SunRoofs mål är både ambitiöst och uppnåeligt – att etablera världens största nätverk av sammanlänkade soldrivna hem. Att vara pionjärer inom virtuella kraftverk som ska revolutionera energiproduktion, konsumtion och distribution. Denna vision sträcker sig bortom teknik; det handlar om att skapa ett arv för en hållbar framtid.

Juryn för ”Årets Nybyggare” prisade Kaniuk för hans entreprenörskap, hans förmåga att maximera solenergins potential och för att ha lett SunRoof till en imponerande tillväxt. Hans resa från att grunda OnlinePizza (som senare blev en del av Delivery Hero), PizzaPortal, och sitt engagemang i taxitjänsterna Taxijakt och iTaxi i Polen, till att leda innovativa projekt inom energi och transport, belyser hans enastående företagsledarskap.

– Jag vill framföra mitt djupaste tack för denna utmärkelse och till alla som stöttat mig längs vägen. Mot mer tillväxt, lärande och en positiv påverkan på vår värld! avslutar Kaniuk.

IFS presenterar årligen ”Årets Nybyggare”-priserna i tre kategorier: Ny Start av Året, Pionjär av Året och Ung Pionjär av Året, för att fira entreprenörsandan och prestationerna i Sverige.