Nyheter

SENSE-2, ett nytt oljeövervakningssystem i realtid: Minskar driftskostnaderna för tillverkning, maskiner och smörjsektorn

SENSE-2 är plug-and-play och identifierar exakt när oljan når slutet av sin livslängd, och ersätter traditionella tidsbaserade underhållsscheman som kan resultera i att olja kasseras i förtid – med potential att slösa bort upp till 50 procent av dess användbart liv.

För tillverknings- och smörjindustrin resulterar SENSE-2:s förmåga att förlänga underhållsintervallen genom att övervaka utrustningens tillstånd i realtid i att svara på de faktiska utrustningsbehoven snarare än att underhållet drivs av tidsbaserad schemaläggning. Detta, i kombination med att minska verksamhetens koldioxidavtryck, kommer att hjälpa till att stödja hållbarhetsmål genom att minska oljeförbrukningen med cirka 30 procent per år, samt minska reservdelsförbrukningen och förlänga utrustningens livslängd.

Chris Greenwood, VD på Tan Delta Systems:

– Vår SENSE-2 realtidsövervakning använder vår världsledande sensorteknologi och tillhörande analys för att upptäcka eventuella problem innan skadan inträffar, identifiera subtila förändringar i utrustningens skick tidigt. Den kan monteras enkelt och effektivt till vilken befintlig utrustning som helst i alla applikationer och är konfigurerbar för alla typer av olja.

Även om oljeanalys inte är nytt, är traditionell laboratorieprovtagning dyr och opraktisk med andra sensorer som fokuserar på specifika parametrar samtidigt som andra saknas. Vårt system säkerställer att branschen har tillgång till överlägsen kvalitetsinformation i ett lättanvänt format, vilket förhindrar överdrivet slitage på komponenter, vilket resulterar i ökad produktivitet och minskade maskinstillestånd och underhållskostnader.”

Realtidsaspekten av systemet är det som skiljer det åt, genom att använda unik analys på aktiv molekylnivå för att upptäcka alla förändringar i oljetillstånd och eventuell förorening. Tan Delta-sensorn fungerar genom att tillhandahålla en helspektrums holistisk (FSH™) oljekvalitetsanalys, som kontinuerligt övervakar förhållandet mellan två nyckelmätningar, kapacitans och konduktans, för att ge realtidsinsikter.

Denna molekylära analys som äger rum med några sekunders mellanrum, möjliggör noggrann spårning av oljenedbrytning samt detektering av kontaminering och tidiga tecken på interna utrustningsproblem. Detta möjliggör exakta förutsägelser av underhållspunkter, vilket optimerar underhållsplaneringen och minskar kostnader och stilleståndstid.

OQSx-G2-oljekvalitetssensorn i SENSE-2-satsen är också tillgänglig som en Mobile Oil Tester (MOT)-sats, skapad med verkstäder och mobila underhållsteam i åtanke.

Vilken olja som helst från vilken utrustning som helst kan provtas och testas enkelt och enkelt på plats på några sekunder. Sensorn används i kombination med MOT-mjukvaran, som fungerar på vilken Windows-baserad bärbar dator, surfplatta eller PC som helst. Användare installerar helt enkelt MOT-appen, ansluter den till sensorn, samlar provet i en av de medföljande flaskorna och följer stegen i programvaran för att testa provet.

För mer information om Tan Deltas SENSE-2 Display Kit och Tan Deltas MOT-kit och hur de kan gynna ditt företag, besök:

www.tandeltasystems.com