Nyheter

Ny Chief Financial Officer för rymdbolaget SSC

Swedish Space Corporation (SSC) har utsett Robert Burning till ny Chief Financial Officer (CFO) för bolaget. Han tillträder den 10 februari 2024 och tar plats i rymdbolagets ledningsgrupp.

– Det känns fantastiskt att ansluta till rymdbranschen i denna tid av samhällsförändring, teknologiska utveckling, internationella affärer och samarbeten. Jag ser fram emot att bli en del av SSC:s spännande transformativa resa och att fortsätta utveckla företagets kommersiella fokus. Jag ser även fram emot att börja arbeta med mina nya kollegor och bygga ett fantastiskt team tillsammans med dem, säger Robert Burning, ny CFO för SSC.

Sedan 2021 har Robert arbetat som Head of Finance Business Line Neuro på Elekta, med ansvar för den europeiska marknaden. Innan dess var han Head of Finance Supply Chain Management för företaget som levererar strålbehandlingslösningar för cancerbehandlingar. Tidigare har Robert även haft en rad olika befattningar inom affärs- och ledningskontroll både på den globala industrikoncernen Sandvik samt IPCO.

– Under sin karriär har Robert varit en mycket uppskattad ledare med bred kunskap inom hela finansområdet. Han har byggt upp en imponerande profil byggd på erfarenheter från globala och komplexa strukturer, inte sällan i tider av förändring. Jag är säker på att Roberts egenskaper kommer att göra SSC starkare på vår transformativa resa framåt, säger Charlotta Sund, VD för SSC.