Nyheter

Metsä Groups VP går med i elitpanelen som diskuterar framtiden för plasteliminering

Maija Pohjakallio, VP, för Climate & Circular Economy på Metsä Group, kommer att medverka i en panel tillsammans med andra kända branschexperter på Sustainable Packaging Coalition (SPC) Engage torsdagen den 7 december. Pohjakallio, som äger rum på det prestigefyllda Science Museum i London, kommer att låna ut sin expertis till panelsessionen med titeln ”Plastic Elimination Targets: När är det vettigt att byta till pappersbaserade förpackningar?”

SPC Engage 2023 kommer att sammanföra hela förpackningsförsörjningskedjan för att djupdyka i ämnet att flytta hållbarhetsåtaganden till mätbara åtgärder. Evenemanget kommer att reflektera över och analysera nuvarande branschinsatser och se till att prioritera åtgärder som kommer att få större inverkan under kommande år.

Pohjakallio kommer att få sällskap av andra talare, Floor Uitterhoeve, Director European Market Sustainability, McDonald’s och moderator, Fabio Peyer, hållbarhetschef, Mondi.

Mot bakgrund av det vanliga ”plast eller papper?” debatt och förhandlingarna om Global Plastics Treaty kommer panelen att diskutera hur industrin kan enas för att navigera i avvägningarna för varje material beroende på sammanhanget.

Sessionen kommer att ge deltagarna ett ramverk för att hjälpa till att avgöra när pappers- och plastlösningar ska användas, eftersom förpackningsföretag, återförsäljare och varumärken måste förbereda sig på att titta djupare in i data för att undersöka den bästa lösningen.

Maija Pohjakallio anslöt sig till Metsä Group som VP, Climate and Circular Economy i augusti 2021 efter att ha över sju års tidigare erfarenhet i branschen och positionerat henne som en ledare inom det cirkulära området, inklusive Sustainability Director på Sulapac.

Pohjakallio är för närvarande lektor i hållbarhet och material vid Åbo universitet, Finland, och med en doktorsexamen i fysikalisk kemi och elektrokemi vid Helsingfors tekniska universitet (för närvarande Aalto-universitetet), är Pohjakallio dedikerade till att främja människors och planetens välbefinnande genom att kombinera hållbar utveckling och en cirkulär ekonomi med hennes passion för vetenskap och näringsliv.