Nyheter

ABB lanserar roboten IRB 930 SCARA – förbättrar både plock och montering

ABB Robotics utvidgar sitt SCARA-robotsortiment i och med IRB 930. Den nya roboten, som finns i tre varianter som kan hantera nyttolaster på 12 kg och 22 kg, har utformats för att möta efterfrågan på nya tillväxtmöjligheter på traditionella och nya marknader.

– Vårt senaste SCARA-tillägg breddar vår portfölj och erbjuder våra kunder ännu fler automationsalternativ, säger Marc Segura, chef för ABB Robotics. Oavsett om det handlar om 3C, fordonselektronik, batterier till elbilar eller solcellspaneler, möjliggör IRB 930:s med sin högre nyttolast och längre räckvidd att ta fördelarna från vårt breddade SCARA-sortiment till både nya och traditionella segment. Då den globala SCARA-marknaden förutspås växa till 15,54 miljarder dollar vid år 20271 med en årlig tillväxttakt på 14,4 procent, positionerar IRB 930 ABB väl för tillväxt.

IRB 930 har utformats för snabba arbetsuppgifter från en punkt till en annan, där det ställs krav på stora nyttolaster och stora arbetsområden. IRB 930 finns i tre varianter som kan tillhandahålla den största nyttolasten av alla SCARA-robotar i klassen. Dessutom levererar modellen på 22 kg en 10 procents ökad genomströmning tack vare att den hanterar fler och tyngre arbetsstycken samtidigt. IRB 930 ger också hela 200 procents ökning i nedtryckningskapacitet (med en maximal nedtryckningskraft på 250 N), vilket gör den idealisk för kraftintensiva moment som skruvdragning och monteringsuppgifter som krävs när man arbetar med komponenter som battericeller, skärmpaneler och solcellsmoduler.

ABB:s styrenhet OmniCoreTM driver nya IRB 930.  Styrenheten OmniCore ger den bästa rörelsekontrollen i klassen tack vare TrueMove och QuickMove tillsammans med inbyggd digital uppkoppling och skalbara funktioner. Rörelsekontrollen levererar en imponerande cykeltid på 0,38 sekunder med en noggrannhet på endast 0,01 mm. Dessa prestanda innebär att IRB 930 kan förbättra produktivitetstakten samtidigt som de förstklassiga tillverkningsstandarderna upprätthålls.

Nya IRB 930 kompletterar, tillsammans med IRB 910INV, IRB 920 och IRB 920T, ABB:s sortiment av SCARA-robotar till kunder med krav på 3 – 22 kg nyttolast. De högpresterande SCARA-robotarna har utformats för användning i olika branscher som paketering och tillverkning där hög hastighet och stor repeterbarhet vid både plock och montering

Ytterligare information finns på webbsidan för roboten IRB 930 SCARA.