Nyheter

Finska Eartpac Oy siktar på den svenska marknaden

Finska industriförpackningsföretaget Earthpac Oy tillkännager nu en milstolpe i sin tillväxtresa med förvärvet av Hoky Lavarakenne Oy:s verksamhet i södra Finland.

Timo Nieminen, VD för Earthpac Oy:

– Det är fantastiskt att affären med Hoky Lavarakenne Oy lyckades. Med denna transaktion ökar nu antalet av våra produktionsanläggningar till sex.

Earthpac Oy tillverkar cirka 4 miljoner förpackningar årligen i sina nuvarande sex produktionsanläggningar i Finland, som alla har ISO 9001- och ISO 14001-certifieringar. Genom dessa certifieringar är företaget dedikerat till excellens inom kvalitets- och miljöledning.

Som en del av sin tillväxtstrategi genomför Earthpac Oy nu en fördjupad undersökning av den svenska marknaden, delvis finansierad av EU.

Nu går Earthpac veckotransporter till Norge förbi Boden och genom Norrboten-provinsen och genom Swedish Lapland mot Nordnorge och ytterligare en rutt går från Kusten genom Mellansverige till den norska sidan. Många betydande investeringar vid Sverigekusten i Norr- och Västerbottensområden är tillräckligt nära för att göra nyöppningar och samarbeten där.

Utöver sina produkterbjudanden betonar Earthpac Oy sina logistiktjänster, där ePac-logistiktjänster har tillhandahållits till internationella storföretag i flera år. Dessa tjänster förbättrar den övergripande kundupplevelsen och bidrar till företagets rykte som en ”lätt att göra affärer med”-partner för sina kunder.