Nyheter

SKF förvärvar fiberkompositföretag

SKF har tecknat avtal att förvärva 2C Composites, en tysk leverantör av fiberkompositer med hög prestanda. Genom förvärvet säkrar SKF tillgång till en ledande och unik teknologi för kompositskikt, vilket kommer stärka koncernens erbjudande inom magnetlager.

2C Composites producerar rör, rotorer, rullar och flätade hylsor genom att fläta, skära och smälta såväl kol som keramiska fibrer i egenutvecklade maskiner. Produkterna används i flera olika applikationer, till exempel inom industrin för elektriska höghastighetsmotorer.

Frédéric Ponson, Director, SKF Magnetic Bearings:

– Detta förvärv kommer hjälpa oss att ytterligare växa och utveckla vår magnetlageraffär. 2C Composites har utvecklat en ledande och unik teknologi av kompositskikt som förutom att stärka vårt erbjudande inom magnetlager till våra befintliga kunder även har potential att växa affären med ytterligare inkomstkällor.

Magnetlager är ett av SKFs tillväxtområden inom teknikutveckling. Koncernen nådde en rekordhög orderingång för dessa produkter på över 1 miljard kronor under 2022.

Foto: SKF

På bilden: Frédéric Ponson, Director, SKF Magnetic Bearings