Nyheter

Pronomic lanserar ett nytt sortiment av industriella lyftvagnar

Pronomic, den ledande leverantören av säkra och hållbara industriella lyftlösningar, lanserar nu sina nya lyftvagnar Lift&Drive PRX.

– Vi är glada över att kunna lansera dessa banbrytande lyftvagnar, som inte bara förbättrar effektiviteten och ergonomin i kundens verksamhet, utan också garanterar säkerheten för maskiner, varor och personal. Detta har vi alltid prioriterat, och vi är jättestolta över att kunna infria kundernas förväntningar, säger Mikael Berglund, säljchef på Pronomic.

PRX-vagnarna är konstruerade för att optimera effektiviteten och operatörssäkerheten, och är en vidareutveckling av den lyftteknik som har gjort Pronomic ledande i branschen.

PRX-lyftarna bygger på de starka sidorna hos det framgångsrika Lift&Drive Professional, fullspäckat med funktionella lösningar, men med nyheter så som en ny ergonomisk batterilösning och ett unikt styrsystem som gör denna industriella lyftvagn till den smartaste och mångsidigaste på marknaden.

Lift&Drive har redan en unik modulär konstruktion, men PRX ger obegränsade anpassningsmöjligheter så att en och samma lyftare kan anpassas till flera olika användningsområden.

PRX är framför allt bättre på tre sätt:

Ny litiumjonbatterilösning (LiFePO4) – PRX sätter en helt ny standard för hållbara batterier i industriella lyftare. Vagnarna har ett lätt LiFePO4-batteri som standard i stället för de traditionella blybatterierna, med upp till 5 gånger längre batteritid, vilket ger ökad drifttid och tillgänglighet. En central funktion är den patentsökta batteribytesfunktionen ErgoSwapTM, som gör det enklare och säkrare för operatören att avlägsna och byta batterier.

Nytt smart styrsystem – För första gången kan Lift&Drive-produkterna anpassas helt till alla behov. PRX-vagnarnas styrsystem och display tar den modulära konstruktionen ett steg längre och gör det möjligt att lägga till sensorer och larm, anpassa säkerhetsstopp och lägga till funktioner med ett enda knapptryck. Denna mångsidighet ger nästan obegränsade anpassningsmöjligheter och minskar också den tid som krävs för att ta fram skräddarsydda lösningar.

Styrsystemet är kronan på verket, eftersom det hjälper kunderna att lösa flera problem med en enda maskinvara, vilket leder till ökad effektivitet på arbetsplatsen och betydande kostnadsbesparingar. Man kan också vara säker på att lyftaren kan anpassas helt till framtida utmaningar.

Nya funktionella lösningar – PRX-vagnarna har konstruerats enligt de senaste ergonomiska standarderna, med många nya funktioner som förbättrar hanteringen och användningen. Från det lättjusterade handtaget med förbättrat grepp till det optimerade benutrymmet för varje operatör – PRX-vagnarna inordnas utan problem i arbetsflödet vid alla produktionslinjer.

Lift&Drive PRX-sortimentet omfattar fyra nya lyftvagnar:

Lift&Drive 90PRX

Lift&Drive 130PRX

Lift&Drive 175PRX

Lift&Drive 225PRX