Nyheter

Charge Amps inför förnyelsebar plast i laddstationen Dawn – får ISCC PLUS-certifiering

Charge Amps AB byter till det förnyelsebara och biobaserade polykarbonatet LEXAN™ i laddstationen Charge Amps Dawns chassi. Genom användningen av LEXAN™ får Charge Amps också den internationellt etablerade hållbarhetscertifieringen ISCC PLUS.

Charge Amps har från start haft design, innovation och hållbarhet som huvudprioriteringar i allt vi gör. Därför letar vi alltid efter sätt att sänka utsläppen från våra produkter utan att kompromissa med kvaliteten. Med SABIC LEXAN™ i Charge Amps kan vi kombinera lägre koldioxidutsläpp med den exklusiva design och höga kvalitet som Charge Amps är kända för, säger Jonas Hellström, Mechanical design manager på Charge Amps.

Att använda certifierat ISCC-biomaterial ger en rad miljöfördelar utan att kompromissa med kvaliteten.

Det certifierade förnybara LEXAN™-polykarbonatet från leverantören SABIC uppfyller EVSE-standarder, har längre hållbarhet jämfört med konventionell plast med låg till ingen risk för korrosion.

Kvaliteten och egenskaperna hos det ISCC-certifierade materialet är exakt desamma som traditionella eftersom återvinningsprocessen är kemisk och inte mekanisk. Om ISCC-certifiering International Sustainability and

Carbon Certification är ett ledande globalt certifieringssystem för hållbara, spårbara och klimatvänliga leveranskedjor, minskning av växthusgaser i hela värdekedjan, hållbar markanvändning, skydd av ekosystem social hållbarhet och spårbarhet i råvaruproduktion. ISCC PLUS-certifiering tilldelas återvunna och biobaserade material och verifierar att tillverkaren uppfyller sociala, miljömässiga och klimatmässiga krav.

Läs mer på:

www.iscc-system.org.

Foto: Felix Müller