Nyheter

Höjd beredskap inför ”Babette”

E.ON höjer beredskapen i Skåne, Blekinge, Halland och på södra Öland, då stormen ”Babette” förväntas dra in under fredagskvällen och natten till lördag.

I Skåne, Blekinge samt på södra Öland väntas vindbyar på 20-25 m/s. SMHI varnar också för rekordhöga vattennivåer efter hela den skånska sydkusten. Väderläget innebär att det kan finnas en viss risk för strömavbrott.

– Vi har förstärkt beredskapen för vår fältpersonal, ställt fram maskiner och vattenpumpar och vår driftcentral följer väderläget noga. Starka ostliga vindar ökar risken för att träd vid starka vindbyar kan falla över elledningarna och orsaka strömavbrott för våra kunder, säger Peter Hjalmar, regionchef syd på E.ON, som uppmanar allmänheten att förbereda sig.

–Förankra lösa föremål och byggmateriel på tomten eller innergården, montera ner barnens studsmattor, se till att ha ljus och tändstickor tillhanda, liksom batterier till ficklampan. Det kan vara bra att hälla upp litet extra vatten då vattentrycket försvinner vid strömavbrott. 

Under fredagskvällen och lördagsnatten väntas vindbyar på mellan 14-19 m/s över land i hela Götaland med risk för vindbyar på upp till 25 m/s.

Så förbereder du dig på storm: 

Strömavbrott | När oväder är på ingång – eon.se

På eon.se/stromavbrott finns information om pågående strömavbrott samt möjlighet att felanmäla.

Foto: 51581