Nyheter

Debatt: ”Moderaterna kan möta industrins behov – med rätt beslut om vindkraftsvetot”

”På Moderaterna stämma ska en ny klimatpolitik antas. Bland annat har en arbetsgrupp föreslagit en justering av det kommunala vindkraftsvetot som innebär att kommunens besked ska komma tidigt i processen. Det skulle förbättra förutsättningarna för vindkraftsutbyggnaden, öka Sveriges möjligheter att nå klimatmålen och göra det möjligt att producera mer el som behövs för elektrifieringen och industrins gröna omställning.”

Det skriver företrädare Annika Roos, vd Jernkontoret , Maria Sunér, vd Svemin , Nils Hannerz, Näringspolitisk chef, IKEM , Viveka Beckeman, vd Skogsindustrierna , Jakob Norström, vd Statkraft Sverige , Åsa Pettersson, vd Energiföretagen  och Daniel Badman, vd Svensk Vindenergi i en debattartikel i Dagens Industri:

”Sverige elektrifierar i snabb takt och elanvändningen förväntas dubbleras till 2035. För att möta efterfrågan krävs stora investeringar i elproduktion och elnät. Alla kraftslag som kan bidra till att minska utsläppen behöver byggas ut men vindkraft är det kraftslag som mest realistiskt kan byggas ut tillräckligt snabbt för att möta elbehovet i närtid.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.di.se/debatt/moderaterna-kan-mota-industrins-behov-med-ratt-beslut-om-vindkraftsvetot/

Foto: Ed White