Nyheter

Ny serie strömbrytare och vägguttag i biocirkulär plast

ABB:s nya biocirkulära sortiment av strömställare och vägguttag, Saga, presenterades vid ett särskilt event under ABB Electrifications Channel Partner Event i Köpenhamn och lanseras i Sverige under Elmässan i Kista 18 oktober.  Det nya sortimentet är en milstolpe i ABB:s pågående hållbarhetsresa, där Saga-serien är tillverkad av biocirkulärt, återvinningsbart material och produceras huvudsakligen i ABB:s Mission to Zero™-fabrik i Borgå, Finland.

Saga är tillverkad av UV-resistent material och har en enkel, tydligt linjerad design i signalvit (RAL 9003). Designen valdes genom en designstudie som genomfördes av en extern marknadsundersökningsbyrå med nordiska installatörer och slutanvändare. Saga-serien är lämplig för alla typer av interiörer i bostäder, kommersiella lokaler och hotell och kan integreras helt med ABB:s system för hem- och fastighetsautomation: ABB i-bus® KNX och ABB-free@home®.

Det nya sortimentet har Safety+ funktionen inbyggd i 2-vägsuttagen som säkerställer att de är petskyddade även utan centrumdel. Petskyddet är integrerat i insatsen vilket minskar risken för elektrisk fara. 75 procent av sortimentet är certifierad med ISCC-material (International Sustainability Carbon Certification), vilket tydligt markerar företagets framsteg inom cirkularitet.

Sven Werdes, Global Product Line Manager:

– Vi är stolta över att lansera den nya Saga-serien i de nordiska länderna.  Det är en region som är världsledande inom hållbarhet och dessa tillbehör uppfyller de högsta standarderna för biocirkularitet och kvalitet. Med 100 procent av tillverkningen i Europa, och med över 70 procent av tillverkningen av Saga-serien i vår Mission to Zero™ anläggning i Borgå, Finland, är hållbarhetseffekterna för vår leveranskedja tydliga. Med nya produkter som Saga jobbar vi för att sluta cirkeln genom biocirkulära material och nettonoll-verksamhet.

Den kompletta Saga-serien kommer att vara tillgänglig i hela Norden 2024. ABB strävar efter att sätta en ny standard för hållbara produkter och undersöker nya möjligheter att stärka sin hållbarhetsresa ytterligare inom både Saga och nya produktsortiment. Det inkluderar förbättringar inom tillverkningsprocessen, materialanvändning samt förpackning och transport.