Nyheter

Energy Save expanderar

ES Energy Save fortsätter att utöka bolagets distributionsnät. I Bosnien och Hercegovina har OD Hardam toplotne pumpe anslutit sig till Energy Saves nätverk för att sälja värmepumpar till den bosniska marknaden.

Bosnien och Hercegovina har en mycket låg köpkraft, vilket gör att de medel som krävs för att installera värmepumpar är begränsade. Å andra sidan, eftersom Energy Saves produktutbud består av energieffektiva värmepumpar är luft/vattenvärmepumpar kostnadseffektiva i längden.

– Jämfört med traditionell uppvärmning är värmepumpar mer effektiva och använder bara en liten bråkdel av den energi som används i alternativen. Det är därför värmepumpar, som går på el, är en fördelaktig lösning även i länder som Bosnien och Hercegovina, säger Matej Razdevšek, Key Account Manager för Energy Save.

OD Hardam toplotne pumpe ligger i Tuzla och drivs av Damir Bešlagić. Företaget har redan fått sina första värmepumpar.

Fakta:

ES Energy Save Holding AB (publ) är ett innovativt svenskt energiteknikbolag som genom kostnadseffektiva och smarta luft/vatten-värmepumpssystem bidrar till den hållbara energiomställningen i Europa. Bolaget har levererat värmepumpar till Europamarknaden sedan 2009, och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Foto: Michał