Nyheter

H2 Labs Projektet: Framtidens hållbara energilösningar tar form

PiteEnergi har gått samman med Luleå tekniska universitet (LTU), H2 Green Steel och Smurfit Kappa i projektet H2Labs för att starta upp storskalig vätgastillverkning i Piteå. Ett partnerskap som inte bara formar Piteås framtid, utan som också visar vägen till en grönare och mer hållbar framtid för kommande generationer.

H2 Labs-projektet leds av Luleå tekniska universitet och har fått en betydande finansiering på 81 miljoner kronor från Tillväxtverket och EU:s fond för rättvis omställning till att bygga upp en testanläggning, vid LTU Green Fuels, kopplat till forskning för storskalig vätgastillverkning i Piteå.

– Vi är stolta över att vara en del av detta intressanta projekt och vi tycker att det är viktigt att vara med och främja forskning och utveckling inom hållbara energilösningar, säger Daniel Eriksson, Chef Värme & kyla PiteEnergi.