Nyheter

Den nya monteringsanläggningen levererar en påtaglig kapacitetshöjning

ABAS Protects nya monteringsanläggning i den gamla cementfabriken fortsätter att utvecklas. Alla nya arbetsstationer är nu på plats och ett materialflöde enligt KANBAN-principen är implementerat. Utan nyanställningar har en påtaglig kapacitetshöjning uppnåtts, vilket är önskvärt för att möta den ökade efterfrågan av motoriserade grindar. Det var den 25 augusti som Cementen i Ambjörnarp invigdes under pompa och ståt som ABAS Protects nya monteringsanläggning.

ABAS Protect köpte Cementen, som den kallas i folkmun, för att kunna expandera sin tillverkning. Inom loppet av ett år förvandlades den ödsliga fabrikslokalen, som endast ligger ett stenkast från huvudkontoret, till en tidsenlig och öppen monteringsanläggning. På övre planet finns moderna kontorsytor med en industriell inredningsdesign och utsikt över monteringshallen för motoriserade grindar.

Under perioden 1 juli till 30 september 2023 uppgick försäljningen till 25 236 TSEK (21 846 TSEK). Jämfört med 2022 är det en 15% ökning vilket till stor del är kopplat till ABAS Protects ökade försäljning av motoriserade grindar. Denna omsättningsökning hade bolaget inte klarat av utan den nya monteringsanläggningen, med en betydligt effektivare produktion och kortare genomloppstider.

– Vi ser en fortsatt stor efterfrågan av våra produkter och tjänster. Behovet av trygghet i en osäker omvärld gör att många aktörer, både privata och offentliga, ser över sitt områdesskydd. Vi är stolta att vi fortsätter tillväxtRESAN där vi ser positivt på framtiden och fortsätter att utveckla både produkter och processer, för att kunna möta den ökade efterfrågan, säger VD Tomas Karlsson.

Foto: Greg Reese