Nyheter

OX2 säljer 23 MW agri-pv projekt i Frankrike

OX2 har tecknat avtal om försäljning av ett så kallat agri-pv projekt i Loiret-regionen i Frankrike. Köparen är CVE, en fransk producent av förnybar energi. Försäljningen är OX2:s första i Frankrike och bokförs i fjärde kvartalet 2023.

Projektet är OX2:s första inom agri-pv, projekt där solpaneler (photovoltaics) kombineras med jordbruk, odlingar eller djurskötsel. Projektet som har utvecklats av OX2 består av fasta solpaneler som ska ge skugga till en flock om 300 får. Elproduktionen beräknas bli cirka 29 GWh, vilket motsvarar den årliga konsumtionen av 6 000 hushåll. Byggnationen kommer att utföras av CVE och anläggningen beräknas vara i drift under första kvartalet 2026.   – Vi är glada över att kunna offentliggöra vår första försäljning i Frankrike och är tacksamma över det konstruktiva samarbetet med lokala intressenter som har gjort projektet möjligt. Projektet ger ett värdefullt tillskott av utsläppsfri elproduktion i Frankrike. Försäljningen visar att det finns ett stort intresse bland investerare för den här typen av förnybara projekt, säger Paul Stormoen, vd, OX2.  

Foto: Michael Pointner