Nyheter

Förpackningsindustrin träffades igen för att diskutera banbrytande innovationer

Återlanseringen av förpackningsmässan Empack har precis ägt rum på Kistamässan i Stockholm. Totalt besökte och interagerade 1168 företag Empack för att ta del av framtidens förpackningslösningar.

Utställare och innovationer

Empack presenterade innovativa företag och utställare som visade sina senaste produkter och tjänster inom förpackningsvärlden. Besökarna fick möjlighet att interagera med de senaste maskinerna, materialen och teknologierna som driver utvecklingen inom förpackningsindustrin.
Två scener presenterade ett intressant utbud med innehåll om de nya förpackningslagstiftningarna, förpackningsdesign, framtidens förpackningar och mycket mer. Något som var mycket uppskattat hos besökarna.

Arrangeras ihop med Logistics & Automation

Årets Empack var särskilt betydelsefullt eftersom det arrangerades ihop med mässan Logistics & Automation. Detta innebar att besökarna hade möjlighet att utforska både förpackningsteknik och logistiklösningar under samma tak, detta ledde till värdefulla insikter om hur de två områdena samverkar för att effektivisera försörjningskedjan.

– Vi märker hur viktigt det är att erbjuda en möteplats mellan aktörer inom förpackningsbranschen. Samtalen mellan utställare och besökare håller en mycket hög standard och det visar hur viktigt det är att man som förpackningsaktör kommer ut och träffar branschen, säger Vincent Lind, Event Marketeer, Empack.

Utökar i de nordiska länderna

I samband med återlanseringen av Empack, Stockholm tar Easyfairs med konceptet till Tampere, Finland 11-12 september 2024. För att sedan återvända till Stockholm 1-2 oktober 2025. Runt 40% av utställande företag har redan bokat upp sig för Empack 2025 i Stockholm.