Nyheter

ELGis kompressorer i EG-serien ger energibesparingar och högkvalitativ tryckluft till Alucosur

Alucosur, ett av de ledande spanska ytbehandlingsföretagen, tillgodosåg sitt behov av högkvalitativ och energieffektiv tryckluft med kompressorer i EG-serien från ELGi Compressors Europe, ett dotterbolag till ELGi Equipments Limited, en av världens ledande tillverkare av kompressorer.

Alucosur erbjuder ett brett utbud av skräddarsydda lackbehandlingar, specialiserade på trä- och aluminiumprofiler, som är specialbyggda för applikationer som fönsterrutor. Företaget är familjeägt och baserat i Andalusien sedan 2014, och har ett gott rykte när det gäller högkvalitativa ytbehandlingar, utmärkt kundservice och snabba svarstider. För att de ska kunna uppnå en jämn yta på sina lackerade produkter krävs både tillförlitlig och konsekvent tryckluft.

Som en del av sitt moderniseringsarbete ville företaget byta ut sina befintliga kompressorer för att uppnå bättre energieffektivitet och säkerställa en tillförlitlig tryckluftsförsörjning. För att hitta rätt lösning kontaktade Alucosur ACOFRI, en av ELGis Channel Partners i Spanien. Efter en grundlig analys på plats av behovet av och kraven på tryckluft installerade ACOFRI två högeffektiva oljesmorda skruvkompressorer av typen ELGi EG30, varav en med frekvensomriktare.

Antonio González Muñoz, Director at Alucosur:

– Skälen till ACOFRI:s förtroende för ELGi blev snabbt uppenbara; det berodde främst på kompressorns förmåga att leverera tillförlitlig tryckluft med minskad energiförbrukning. Tillsammans med ELGis starka garanti och omfattande tekniska support är vi övertygade om att det kommer att finnas ett snabbt och smidigt svar om behovet skulle uppstå.

Victor Escolano Marco, Regional Manager Iberia at ELGi:

– Tryckluftssystemens prestanda och effektivitet är avgörande egenskaper i alla industriella tillämpningar eftersom de inte bara direkt påverkar kundernas resultat, utan också i hög grad bidrar till slutkvaliteten på deras produkter. Tack vare ELGis teknik, branschledande garanti och starka engagemang för kundservice kan våra kunder både förlänga livscykeln för sina tryckluftssystem och minska kostnaderna på lång sikt, samtidigt som de behåller den högkvalitativa tryckluft som behövs i deras processer.

ELGi:s högeffektiva skruvpaket är utrustade med egenutvecklade η-V-profilrotorer, med 4/5-lobkombinationen, gjorda för att köras med låga rotorhastigheter. Kombinationen av dessa låga drifthastigheter och en fungerande frekvensomriktare (VFD) innebär att EG-seriens oljesmorda skruvkompressorer håller länge och kan anpassas till förändringar i efterfrågan och optimera luftflödet, vilket sparar energikostnader.

Dessa effektivitetsstandarder säkerställs på lång sikt av ELGis branschledande garantiprogram utan begränsning av drifttimmar och med 10 års garanti på luftdonet, 5 års garanti på kompressorpaketet, 3 år på VFD-enheten och 1 år på el-, gummi- och plastdelar.

Läs mer om produkterna i ELGi:s EG-serie:

här.