Nyheter

ALWA 2.0 ska driva utvecklingen av modern bemanning inom verkstadsindustrin

Alwa har lång erfarenhet av industribemanning med certifierade kompetenser inom licensierad svets, rörmontage och certifierade brand- och säkerhetsvakter. Med den nye VDn Joel Ericson i spetsen inleds en nysatsning tillsammans med företagsbyggaren Sjöson. Målet är att erbjuda ett smidigt bemanningserbjudande där marknadens bemanningsbehov styr bolagets kompetensbas.

Alwa har varit verksamma inom processinriktad och petrokemisk industri sedan 1998. Som en del av det större bolaget West Pipe Welding har man historiskt samarbetat tätt och mot samma kunder. Bolaget huserar på västkusten där några av Sveriges största industrier ligger, och trots att Sverige befinner sig i ett skakigt ekonomiskt läge i är behovet av arbetskraft fortsatt stort.

– Industribemanning sker ofta på kort varsel och kräver stor flexibilitet av både bemanningsföretaget och konsulterna. Alwas nya och moderna sätt att bemanna industriprojekt baseras på lyhördhet, snabbhet och kreativitet. När den flexibiliteten kombineras med proffsighet, transparens och ordning och reda ger det ett tydligt värde för våra kunder, partners och anställda, säger Joel Ericson, VD på Alwa.

Hjärtat i verksamheten är fortsatt licensierad svetsning med tillverkning och montering av rör- och stålkonstruktioner för processinriktad och petrokemisk industri. Med tiden har efterfrågan för helhetslösningar inom dessa industrier ökat och Alwa har följt med i utvecklingen. Planen är att fortsätta följa behoven på marknaden och anpassa kompetensbasen därefter, något som majoritetsägaren Sjöson spelar en viktig roll i.

Sjösons grundare Hans-Anders och Lars ser optimistiskt på framtiden för Alwa:

– Alwa har ett gott rykte i branschen med många väl genomförda uppdrag i bagaget vilket ger dem goda förutsättningar att fortsätta växa utanför sin befintliga kundkrets. Från Sjösons håll hoppas vi kunna bidra med insikter som stöttar bolaget i utvecklingen, säger Hans-Anders Karlsson.

Lars Sjöberg fortsätter:

– Vi hade förmånen att lära känna Joel när han jobbade på ekonomiavdelningen på Sjöson och han har sedan dess bevisat sig ha ett stort engagemang för att utveckla så väl sig själv som företag. Kombinationen av hans erfarenhet från att ha arbetat inom petrokemisk industri med erfarenheten från bemanningsbranschen är han rätt person att driva Alwas nysatsning.

Foto: Artem Podrez