Nyheter

Ny affärsutvecklingschef på Helo och Rebl Industries

Tidigare H&M- och SkiStar-toppen Daniel Claesson tar plats som affärsutvecklingschef för digitala affärsstudion Helo och robotföretaget Rebl Industries, två företag som utmanat konventioner med sina lösningar och affärskunnande.

– Både Helo och Rebl Industries är mitt i en spännande fas med högt ställda ambitioner framåt. Vi har jobbat tillsammans med Daniel och sett hans förmåga som kreatör och inspiratör, hur han prestigelöst får teamen med sig, alltid med visionsledd handling i fokus. Vi är väldigt glada och förväntansfulla över att ha Daniel med oss inför expansionen, säger Alexander Westerling, VD för Pulsen Helo Group.

Daniel Claesson har under drygt 15 år ansvarat för bland annat affärsutveckling och global onlinehandel inom H&M och kommer senast från rollen som Retail and Development manager på SkiStar. Under tiden på SkiStar ansvarade han bland annat för framtagandet av en ny, digital upplevelse för besökarna. Som strategisk utvecklingspartner hade Helo en central roll i framgången, och nu blir Daniel en del av företaget.

I rollen som affärsutvecklingschef kommer han vara nära marknaden och tillsammans med teamet en viktig del i både Helos och Rebl Industries fortsatta resa.

– Helo har ett unikt sätt att kombinera affär, strategi och kreativitet med teknik, något som jag inte sett på andra ställen. Det är ett väldigt kompetent och entreprenörsdrivet team som vågar utmana och förändra, det såg jag tydligt när vi arbetade tillsammans med Helos lösning för SkiStar. För mig handlar digitalisering om mer än teknik, det handlar om att skapa affärer för kunder med hjälp av digitala verktyg, med potentialen att snabbt få stort genomslag med sin affär, fortsätter Daniel Claesson. Att nu även få en unik möjlighet att skala upp vad som kan vara ett av de mest lovande bolagen inom robotautomation, även sett långt bortom Sveriges gränser, känns riktigt spännande.

Rebl Industries är doldisen som börjat inta en position som thought leader inom robotautomation. Där många företag ser robotisering som synonymt med höga investeringskostnader och långa ledtider, har Rebl med sin as-a-service-lösning gjort det enkelt, snabbt och prisvärt att hyra en Workmate, som roboten kallas. Under året har företaget tagit stora steg framåt och fått uppmärksamhet för modellen där kunderna betalar för det faktiska arbete roboten utför. Både en global fordonsleverantör och logistikföretaget Bring har Workmates i sin produktion med gott resultat.

Helo har med sitt digitala affärstänk utvecklat lösningar för kunder som SkiStar, Pulsen Omsorg och Rebl Industries. Samtliga ledande inom sina respektive branscher med ambitioner att leda sina branscher. Under våren inleddes nästa steg i expansionen genom etablering av en senior ledningsgrupp, inte minst genom den senaste rekryteringen av Karin Dandenell som COO.

Både Helo och Rebl Industries är en del av Pulsen Group.