Nyheter

AF Gruppen moderniserar avloppsreningsverk

AF Bygg Syd, en del av AF Gruppen Sverige, har fått i uppdrag att bygga ut och modernisera Busör Avloppsreningsverk i Halmstad kommun på uppdrag av Laholmsbuktens VA AB. Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad.

Busör avloppsreningsverk är beläget norr om Halmstad och ansvarar för att ta emot avloppsvatten från de omgivande områdena. Den befintliga anläggningen är över 50 år gammal och för att säkerställa att reningsverket fungerar effektivt och i enlighet med framtida krav genomförs därför nu en utbyggnad och modernisering.

– Vi är väldigt glada för att ha fått förtroendet att tillsammans med samarbetspartners renovera, uppdatera och bygga ut Busör avloppsreningsverk, säger Roger Persson, vd på AF Bygg Syd.

Projektering startar omgående för att sedan övergå i en byggfas. Kontraktsarbetena kommer att pågå fram till juni 2026.