Nyheter

Metsä Fibres sågverk Vilppula har redan producerat 18 miljoner kubikmeter virke

Metsä Fibres sågverk Vilppula, som ingår i Metsä Group, har redan producerat totalt 18 miljoner kubikmeter granvirke.

Festpaketet delades ut den 28 september. Vilppula sågverks långvariga franska kund ISB France. Bolagets huvudsakliga slutanvändning för det granvirke som produceras av Vilppula sågverk är interiör och exteriör beklädnadspaneler, konstruktion och limträtillverkning, möbler, snickeriprodukter och betongformar.

– Det här virkespaketet är en hyllning till det mer än 30-åriga samarbetet mellan oss och Metsä. Vi tror att samarbetet kommer att fortsätta bra även i framtiden, säger Armel Chaumont, ISB:s inköpsdirektör.

– Vi har kunnat förse vår kund med sågat virke som uppfyller kvalitetskraven med pålitlig leverans. Att tillverka produkter som möter kundernas behov börjar redan med planeringen av sticklingarna. Sågat virke tillverkat av rätt sorts råvara levererat till kunden exakt för önskad användning och vidareförädling, säger Tomi Saine, sågverkschef för Vilppula sågverk.

Det granvirke vi producerar är av enhetlig kvalitet och har ett lätt och enhetligt utseende. När det gäller sina hållfasthetsegenskaper håller den norrländska granen hög kvalitet.

Sågade trävaror av gran lämpar sig på grund av sina egenskaper utmärkt att hyvla. Tät och rakkornig och visuellt imponerande sexkantsvirke används särskilt som exteriört och interiört beklädnadsmaterial för byggnader och som råvara för möbelindustrin. Tack vare den stora andelen kärnved är gran ett hållbart och välformat val för fasader. Produkter gjorda av granvirke kan lätt ytbehandlas på många olika sätt. Granvirke används också i stor utsträckning inom snickeriindustrin, limträtillverkning, limträtillverkning och förpackning.

Metsä Fibres Vilppula sågverks 18-miljonte paket för sågade trävaror mottogs av ISB Frances vd Jean-Louis Camici , inköpsdirektören Armel Chaumont och inköpschefen Thomas Le Cain . Från Metsä Fibres sida var den europeiska försäljningsdirektören Mikael Lagerblom , den regionala försäljningsdirektören Jean-Mathieu Cossutta och Vilppulas utvecklingschef Mikko Taupila på plats .