Nyheter

Förändringar i Saabs koncernledning

Saabs marknadschef och chef för verksamheten i Storbritannien, Dean Rosenfield, slutar på Saab.

Dean Rosenfield kommer att lämna rollen som marknadschef och chef för Saabs verksamhet i Storbritannien. Han lämnar samtidigt sitt uppdrag i Saabs koncernledning.

Processen för att hitta en ersättare har påbörjats. För att säkerställa fortsatt framdrift och en ordnad överlämning kommer Dean Rosenfield att fortsätta i sin roll på Saab fram till den 29 februari 2024.

– Mina 22 år på Saab har varit fantastiska och jag är stolt över den otroliga resa vi gjort tillsammans. För att kunna tillbringa mer tid med min familj väljer jag nu av personliga skäl att lämna företaget och flytta tillbaka till Australien, säger Dean Rosenfield.

Dean Rosenfield började på Saab 2001 och var tidigare chef för Saab i Australien och chef för marknadsområde Asia Pacific. Innan han kom till Saab tjänstgjorde han i Australiens armé.

– Dean har under flera år spelat en betydande roll för Saabs utveckling. Inledningsvis genom att bygga upp vår verksamhet i Australien och nu senast i arbetet med att stärka verksamheten och försäljningen både i Storbritannien och globalt. Personligen har jag uppskattat hans engagemang och tydliga ledarskap, säger Micael Johansson, VD och koncernchef för Saab.

Foto: Lynn Greyling