Nyheter

Red Hat samarbetar med Intel för att leverera industriell automation med öppen källkod till verkstadsgolvet

Red Hat, världens ledande leverantör av lösningar med öppen källkod, har tillkännagivit en ny industriell edge-plattform, designad i samarbete med Intel. Den kommer att tillhandahålla ett modernt tillvägagångssätt för att bygga och hantera industriella styrsystem.

Genom att förändra hur tillverkningsföretag arbetar, skalar och innoverar med standardiserade IT-teknologier, som levereras till fabriksgolvet tillsammans med datainsikter i realtid, kommer plattformen att göra det möjligt för leverantörer av industriella kontrollsystem (ICS), systemintegratörer (SI:er) och tillverkare att automatisera flera industriella automationsuppgifter som tidigare var manuella.

Dessa inkluderar systemutveckling, driftsättning och hantering, minskade cybersäkerhetsrisker, förebyggande och prediktiva underhållsförbättringar för ökad fabriksflexibilitet, samt samlokalisering av deterministiska och icke-deterministiska arbetsbelastningar och snabbare vinstgenerering.

Francis Chow, vice VD och general manager, In-Vehicle Operating System och Edge, Red Hat:

Från att omvandla traditionell IT-infrastruktur till att hjälpa mjukvarudefinierade fordon att leverera skalbara, digitala lösningar över industriella edge-lösningar, har Red Hat en beprövad historia, inte bara kring att driva på modernisering över branscher, utan även kring innovation. Nu har Red Hat siktet inställt på att tillföra samma transformationsnivå till tillverkningsanläggningar över hela världen, med hjälp av den nya edge-plattformen tillsammans med Intel. Vi tror att genom att hjälpa till att konvergera både IT och operativa teknologier, kan nästa industriella revolution komma snabbare och bygga på programvara med öppen källkod.

Smarta fabriker, eller mjukvarudefinierade fabriker, spelar en avgörande roll för att öka tillverkares innovationstakt. En rapport från McKinsey visar att ”smart tillverkning har potential att skapa ett värde på upp till 3,7 miljarder dollar till år 2025, vilket driver tillväxt, innovation och konkurrenskraft över sektorer.” Genom att riva ner murarna mellan IT och OT kan tillverkare anamma samarbeten med ny funktionalitet samt proaktivt stärka och påskynda verksamheten, detta tack vare flexibiliteten och intelligensen att kunna skala upp baserat på efterfrågan.

Christine Boles, vice president for network and edge group och general manager of federal and industrial solutions, Intel Corporation:

– I flera år har Intel och Red Hat arbetat tillsammans för att transformera och stödja en rad olika industrier. Genom att sammanföra Red Hats expertis inom leverans av cloud-to-edge-applikationsplattformar och Intels styrka kring edge-to-cloud-plattformar, inklusive industriell hårdvara och mjukvara, kommer det att kunna levereras mjukvarudefinierade möjligheter och transformation för att möta de motståndskraftiga, flexibla och pålitliga kraven i dagens tillverkning.

Industrial edge-plattformen är avsedd att tillhandahålla en holistisk lösning som sträcker sig från realtidskontroll av verkstadsgolv och artificiell intelligens/maskininlärning (AI/ML) till full IT-hanterbarhet. Detta ger kunderna större valmöjligheter för datagravitation eller arkitekturer i edge-to-cloud-stil, samt en generellt förbättrad utrustningseffektivitet (OEE). 

För att kontinuerligt stödja detta arbete arbetar Red Hat och Intel med att integrera Intel-baserade plattformar och Intel Edge Controls for Industrial (Intel ECI) med nuvarande och framtida versioner av Red Hat Enterprise Linux, med början med samarbete i uppströms Linux-gemenskaper som Fedora Project och CentOS Stream. Detta samarbete sträcker sig till att föra dessa kontroller och plattformar till Red Hat Device Edge (tidig åtkomst), Red Hat Ansible Automation Platform och Red Hat OpenShift. Med detta samarbete kan organisationer dra nytta av:

Helt integrerade realtidsfunktioner från kisel till mjukvara, för att stödja industriell automation för förutsägbar prestanda;

Avancerad hantering och nätverksautomation för systemdistribution och hantering utan tung resursanvändning, vilket förenklar det industriella nätverksskapandet och hanteringen med hjälp av öppna standardbaserade verktyg;

Skalbarhet och flexibilitet genom en mjukvarudefinierad plattformsmetod som underlättar mer portabel, skalbar styrning och maximerar anpassningsförmågan;

Oavbruten drift som stöds av hög tillgänglighet och redundansattribut inbyggda i plattformen;

Förenklad integrering av AI-workloads med möjligheten att ta en AI-workload och köra den bredvid en kontrollerad workload, vilket hjälper till att förenkla hårdvarukomplexiteten och möjliggör för AI att enklare förbättra produktkvalitet, systemupptid, underhållsbehov med mera;

Förbättrad inställning till cybersäkerhet genom att ta bort element av mänskliga fel med hjälp av automatisk patchning och uppdateringar, en oföränderlig operativsystemplan, samt en plattform byggd på härdade, produktionstestade komponenter.

För att stödja denna plattform kommer Red Hat – i samarbete med Intel – att leverera en kärnlösning i realtid som ger konsekvent latens och minskat jitter, vilket hjälper applikationer att köras upprepade gånger med större tillförlitlighet. Den nya industriella edge-plattformen kommer att bygga på öppna standarder och gemensamma innovationsinsatser, framdrivna av tusentals utvecklare globalt, vilket i sin tur hjälper till att förenkla integrationen med andra hårdvaru- och mjukvarukomponenter.

Dessutom hjälper kärnkodens transparens, en tydlig färdplan och releasecykel till att ta bort gissningarna i samband med att nya produkter och medföljande funktioner tillgängliggörs. Red Hats branschledande support för företagsutvecklare stödjer IT-team med en högklassig utvecklarverktygskedja, vilket ger större implementeringsstabilitet, oavsett driftmodell eller integrerare, vilket dessutom tar bort gissningar och velighet kring beslut för moderna utvecklarverktyg.

Programvarudefinierade fabriker i aktion

Tillverkningsinnovation har under årtionden hämmats av begränsningar i äldre industriella styrsystem och uppdelade organisationsstrukturer. Med den nya plattformen kommer organisationer att kunna dra nytta av en öppen edge-plattform som möjliggör förenklad integration av komponenter i en lättanvänd, pålitlig lösning för industriell automation. Branschledare som ABBSchneider Electric och Codesys arbetar redan för att framgångsrikt kunna implementera denna nya industriella edge-plattform för att bygga moderna industriella kontrollösningar.

Läs mer om vårt arbete med

Intel och Schneider Electric

Läs mer om vårt 

samarbete med ABB

Lyssna på våra Technically Speaking-avsnitt: 

Machine Learning Model Drift & MLOps Pipelines och A Composable Industrial Edge Platform

Lär mer om 

Red Hat Device EdgeRed Hat OpenShift och Red Hat Ansible Automation Platform

Läs mer om 

Red Hats arbete i den industriella sektorn