Nyheter

GV Stamperie minskar energiförbrukningen och eliminerar driftstopp med ELGi EG-serien

GV STAMPERIE (GVS), ett av de ledande italienska mässings- och aluminiumsmides- och bearbetningsföretagen, valde fyra oljesmorda luftkompressorer i EG-serien (EG110V, EG90 Premium och EG132) från ELGi för att förbättra effektiviteten. Installationen resulterade i energibesparingar på cirka 10% och noll stilleståndstid vid produktionsanläggningen i Brescia, Italien.

GVS letade efter en ny tryckluftslösning för att ersätta den åldringsutrustning som driver bearbetningen av dess mässings-, aluminium- och kopparsmidda delar som används i ett brett utbud av OEM-komponenter för HVAC (Heating Ventilation Air Conditioning), DHW (Hushållsvarmvatten), huvudpumpar och fordonssektorn. Företaget kontaktade Verardi Group S.r.l, en av ELGis partners i Italien och en betrodd servicepartner till GVS i över 45 år. Verardi installerade fyra oljesmorda skruvkompressorer i ELGi EG-serien, varav en med variabel hastighet, för att uppfylla GVS effektivitets- och tillförlitlighetskrav.

– Exakt smide och bearbetning av metaller kräver kvalitet och tillförlitlig tryckluft, och vi behövde en lösning för en tillförlitlig luftkälla som samtidigt skulle ge bättre effektivitet och energibesparingar, säger Giovanni Biondi, produktionschef på GVS och fortsätter:

– Våra årtionden av erfarenhet med Verardi och förtroende för deras professionalism och support var också viktiga faktorer i vårt beslut att installera fyra kompressorer i ELGi EG-serien. Sedan vi installerade ELGi-enheterna i september 2022 har vi registrerat energibesparingar på 10 % jämfört med tidigare enheter, vilket har resulterat i en betydande minskning av våra energikostnader.

Företaget grundades 1964 som Gallus Romano Lumezzane, ett av de första företagen i Italien som ägde varmsmidespressar i mässing, och förvärvade 1990 GV Stamperie. GVS gör mässing, aluminium och koppar smidda delar med hög precision maskiner. Företaget levererar ett brett utbud av OEM-komponenter till olika sektorer.

– På ELGi försöker vi möta kundernas behov genom att erbjuda dem en portfölj av lösningar som kännetecknas av hög prestanda, tillförlitlighet och en av de lägsta totala ägandekostnaderna, säger Graziano Dal Tio, regionchef Italien på ELGi. Genom ett nära samarbete med våra partners kan vi erbjuda tunga industrikunder som GVS en unik kombination av tillförlitlighet, effektivitet och sinnesro. EG-serien som valts av GVS utmärker sig för sin patenterade teknik, höga effektivitet och tioåriga marknadsledande garanti på airend.

EG-seriens robusta konstruktion möjliggör drift vid extrema temperaturer – från kallt till varmt och från torra till extremt fuktiga förhållanden – vilket leder till förbättrad tryckluftssystemtillförlitlighet. ELGi:s högeffektiva skruvpaket är utrustade med egenutvecklade η-V-profilrotorer, med kombinationen 4/5 lober, utformade för att köras med låga rotorhastigheter. Denna unika konstruktion minskar tryckförlusterna, och tillsammans med OSBIC (oljeseparation genom anslag och centrifugalverkan) ger 3-stegsseparation klassens bästa energieffektivitet.

Den inbyggda ELGi Variable Frequency Drive (VFD) matchar kompressoreffekten med efterfrågan genom att variera motorvarvtalet, vilket minskar strömförbrukningen och resulterar i besparingar.

EG-serien levereras med ELGis branschledande garantiprogram, som inte omfattar någon begränsning av drifttimmarna och levereras med 10 års garanti på airend, 5 års garanti på kompressorpaketet, tre år på VFD och ett år på elektriska, gummi- och plastdelar.

Läs mer om:

ELGis produkter i EG-serien. 

Foto: Mary Theresa McLean