Nyheter

HI-mässan – en central mötesplats för hela industrin

”Den viktigaste mässan”, ”Högt prioriterad” och ”Vi ser fram emot den” är några av hälsningarna från utställarna på HI-mässan. Fem starka sektorer omfattar och förenar branschen, och du kan förvänta dig både innovation och inspiration på mässan på underhållningscentret MCH Messecenter Herning i Danmark den 3–5 oktober 2023.

Automation och robotik, Maskiner, Svetsning och produktionsutrustning, Intern logistik, Underleverantörer och Livsmedelsteknik är de fem huvudsektorerna på HI Tech & Industry Scandinavia. Dessa återspeglar också hela branschen. Nästan 590 utställare i 12 olika hallar är redo att göra många tusen besökare klokare, och vi erbjuder dessutom ett inspirerande program med aktiviteter.

En av utställarna är Wexøe. De samarbetar med Rockwell Automation och erbjuder digitaliseringsprocesser för en hållbar framtid, i vilka man även tar hänsyn till de nya krav som lagen ställer på ökad effektivitet inom energiförbrukning, materialkonsumtion och transport.

– Genom att använda data och intelligent mjukvara från Rockwell Automation kan produktionsföretag och maskintillverkare inte bara uppfylla sina juridiska skyldigheter, utan också stärka sin konkurrenskraft, bidra till att behålla sysselsättningen inom det lokala näringslivet och göra något för miljön. På HI-mässan kan man få mycket inspiration när det gäller skräddarsydda lösningar för smarta maskiner där intelligent mjukvara optimerar produktiviteten, förkortar tid till marknad och hjälper till att minska koldioxidavtrycket, säger Peder Henriksen, International Sales Leadership Manager, och fortsätter:

– Vi ser fram emot att träffa kunderna på mässan och inspirera dem till att optimera sin verksamhet genom digitalisering och en mer hållbar produktion.

Under mässan demonstrerar Wexøe tillsammans med sina samarbetspartners Rockwell Automation, HMS Networks och Belden lösningar för ett effektivt skydd mot cyberattacker.

Svetsrobot med ny teknologi

Valk Welding Denmark utvecklar och bygger allt-i-ett-svetsrobotsystem. Företaget kommer också att vara på mässan och visa upp och demonstrera många av sina kompetenser.

– Vid montern kan besökarna uppleva en svetsrobotanläggning på E-ram med ny teknologi. Vi tar också med oss olika kontaktmunstycken och mjukvara. Dessa har en viktig roll i automatiseringen av svetsprocessen. Vi har många anställda med på mässan, så besökarna kan prata med både tekniker och säljare, förklarar John Thura, Sales Engineer på Valk Welding Denmark. Han har höga förväntningar på HI-mässan:

– Denna mässa är mycket viktig för oss. Det är en bra mötesplats för många branscher.

Han betonar särskilt möjligheten att utbyta idéer och erfarenheter över olika verksamhetsområden – och de goda möjligheterna att hitta nya samarbetspartners.

En ny lösning för pallastning

LINAK Denmark tillverkar linjära ställdon. Vid deras monter kan besökarna förvänta sig att få se de nyaste och mest avancerade linjära ställdonen och lösningarna.

– Vi tar med oss alla våra nya produkter, till exempel vår nya cobot-palleteringslösning ELEVATE. Vi vill visa upp hela vårt produktutbud och besökarna har möjlighet att få praktisk erfarenhet av våra intelligenta system, säger John Lund, Sales Manager på LINAK Denmark TECHLINE, och fortsätter:

– HI Tech & Industry har alltid varit den viktigaste mässan för LINAK Denmark. Detta är rätt plats och möjlighet för oss att visa vad vi har att erbjuda. Många företag deltar i mässan, och den är precis rätt för oss.

Han ser fram emot att träffa gamla och nya potentiella kunder och hoppas också kunna ta en titt på de andra utställarna. För honom är HI-mässan också en gyllene möjlighet att ta reda på vad som är på gång inom branschen.

Ett inspirerande program med aktiviteter

I år firar HI-mässan sitt 60-årsjubileum. Utställarna och de många aktiviteterna och evenemangsområdena gör mässan till ett branschcentrum för kunskap, motivation och utveckling. Detta gäller även det omfattande teknologiska framtidsuniversumet Technomania, 3D Tech, med huvudfokus på 3D-utskrift och The Smart Company som arbetar med integration, transparens, digitalisering, transformation och affärer.

På aktivitets- och evenemangsområdena finns också svetsklubben Svejsebrancheklubben. Här står, precis som på mässan i övrigt, framtidens teknik i fokus. På det stora mässområdet för DI Produktion, Dansk Industris branschorganisation för produktionsindustrin, finns möjligheter till nätverkande, inspiration, branschrelaterade samtal och företagspresentationer med fokus på grön teknik, den bästa arbetskraften samt digitalisering och automation.

På HI-mässan avgörs också flera tävlingar såsom Danish Championship in 3D printing, och IFC International Food Contest. Dessutom delas ett antal utmärkelser delas ut, däribland hållbarhetspriset The Sustainable Development Award och utmärkelsen DIRA Automation Award 2023.

HI Tech & Industry Scandinavia äger rum på MCH Messecenter Herning i Danmark den 3–5 oktober.

Foto: PixelAnarchy