Nyheter

Debatt: ”Skärpta EU-krav kan straffa svenska reningsverk”

”Risken finns att svenska kommuner inte kan bygga ut sina vattenreningssystem, något som kan hota kommunens möjlighet att växa.”

Det skriver Jessica Polfjärd (M) och Elisabeth Unell (M) i en debattartikel i Dagens Samhälle: 

”Mycket har hänt inom den europeiska klimat- och miljöpolitiken under det senaste året. Efter beslutet om den europeiska klimatlagen, som kräver att vi inom EU ska minska våra utsläpp med 55 procent fram till 2030, har ett stort antal nya regelverk lagts på bordet för att få ner utsläppen inom industri, transporter och jordbruk.”

”Nu ligger fokus på att minska andra föroreningar. Förra hösten kom ett förslag om att uppdatera EU:s avloppsvattendirektiv. Det är ett av de viktigaste styrmedlen vi har inom vattenområdet för att skydda vår miljö och människors hälsa.”

”LÄS MER: Forskare: Vass kan kapa notan för rent vatten”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dagenssamhalle.se/opinion/debatt/skarpta-eu-krav-kan-straffa-svenska-reningsverk/

Foto: Franz W