Nyheter

Industry Link 25-27 oktober

Energisäkerhetskonceptet har utvecklats avsevärt under det senaste och ett halvt året, vilket har lett till en dramatisk påverkan på marknaden. Eftersom energiintensiva industrier har påverkats direkt och allvarligt av energipriskrisen, är en grundlig förståelse för energimarknadsutsikterna avgörande för att förutse effekten av energiomställningen mot 2030 och därefter.

Andrei Covatariu är en internationell expert på energi- och klimatförändringar. Han fokuserar på energiomställningsprocessen och dess geopolitiska, ekonomiska och sociala utmaningar. Hans åsikter och policyanalyser publiceras och citeras ständigt i internationella medier. Hans åsikter och policyanalyser publiceras ständigt och citeras i internationella medier och han talar om det väsentliga ämnet Energimarknader i samband med nya energisäkerhetsskikt vid den kommande CarbonZero Global Conference and Exhibition 2023 (Lyon, 26 och 27 oktober).

Andrei är medordförande för arbetsgruppen för ”Digitalisering inom energi” och vice ordförande för gruppen av experter för energieffektivitet, vid FN:s ekonomiska kommission för Europa (UNECE), och arbetar även med andra internationella organisationer , såsom International Energy Agency (IEA), tankesmedjor (Centre on Regulation in Europe, i Bryssel, GLOBSEC, i Bratislava, Energy Policy Group, i Rumänien) och han är en icke-bosatt forskare vid Middle East Institute, i Washington DC.

Andrei är också biträdande lektor vid Bucharest University of Economic Studies och undervisar i energi- och miljöpolitik. Mr. Covatariu har en kandidat- och en magisterexamen i kärnteknik och en magisterexamen i företagsekonomi. Andrei avslutade också en masterexamen i offentlig politik (MPP) vid Blavatnik School of Government, University of Oxford, vilket inkluderade ett projekt vid Belfer Center for Science and International Affairs, Harvard Kennedy School.

Andrei Covatariu, internationell expert på energi- och klimatförändringspolitik:

– Energiintensiva konsumenter har påverkats avsevärt av de aldrig sinande utmaningarna på de globala energimarknaderna – från välbehövliga miljödrivna policyer, hela vägen till energisäkerhet oro som skapats av den rysk-ukrainska konflikten. Så, av dessa skäl, står industriella konsumenter nu inför svåra beslut, som kräver smidiga och adaptiva affärsstrategier, i ett osäkert globalt sammanhang.

Mariana Gheorghe, marknads- och programchef Branschlänk:

– Att ge en fullständig överblick över framtiden och hur marknader reagerar på förändringar i energiprissättning och råvaror är avgörande för vårt program. Vi arbetar med att skapa ett helt unikt evenemang och upplägg, ett nytt förhållningssätt till evenemang som förändrar morgondagens konferens. Branscher hänger ihop och vi måste ha ett holistiskt förhållningssätt för att förutse förändring.

Om ECERA

ECERA är ett nätverk av hållbarhetsutövare som syftar till att producera policyrelevant kunskap, hjälpa regeringar, företag, icke-statliga organisationer, universitet och andra att navigera i de olika aspekterna av hållbarhet.

Inspirerad av det ekologiska ekonomiparadigmet med dess fokus på avvägningar mellan hållbarhet och tillväxt och rättvisa fördelningar, kommer ECERA att främja hållbar utveckling och den cirkulära ekonomimodellen genom att producera tvärvetenskaplig, pragmatisk och handlingsbar kunskap, engagera sig med olika intressenter och använda effektiva kommunikationsverktyg .

ECERA kommer att försöka påverka organisationernas och allmänhetens agenda och bidra till att främja en mer komplex förståelse av utmaningarna och valen bakom hållbar utveckling och den cirkulära modellen, med särskilt fokus på utvecklingsländerna i Östeuropa och Centralasien, söder om Sahara Afrika och Mellanöstern, Sydasien och Latinamerika.

Om Industry Link

Industry Link  är ett event- och rådgivningsföretag som tillhandahåller företagsevenemang och tjänster som värdesätter tradition för enastående service och fantastiska upplevelser. Företaget erbjuder toppmodernt premiuminnehåll för sina egna evenemang och kan också fungera som dedikerad entreprenör för planering, genomförande och ledning av evenemang för sina kunder. Industry Link organiserar det optimala utrymmet för nya affärer, kunskap och nätverk bland globala cement- och byggföretag, med unika program för världens mest briljanta hjärnor. 

Foto: Tom