Nyheter

Wyld Networks och ConocoPhillips distribuerar sensor till satellit-IoT-anslutning

Wyld Networks och ConocoPhillips kommer att distribuera Wyld Connect i ett pilotprojekt för att leverera Sakernas Internet-data med hjälp av satellitanslutning med låg omloppsbana om jorden, för tillgångsspårning och övervakning av brunnsplatser, initialt i Bakken Reservoir i Nordamerika.

ConocoPhillips är ett av världens största oberoende prospekterings- och produktionsföretag med en digital ambition att tillhandahålla företagsomfattande, skalbara lösningar för att förbättra säkerhetsprestandan, minska driftsutsläppen, sänka leveranskostnaderna och förbättra effektiviteten i verksamheten.

Data som genereras via IoT är avgörande för effektivitet och hållbarhet på fältet. Att ansluta data med Wyld Networks satellit-IoT-lösningar till ConocoPhillips-installationer innebär att man lägger information i händerna på rätt personer vid rätt tidpunkt så att de kan fatta välinformerade beslut.

Inom energisektorn är det nödvändigt att effektivisera processer genom digitala lösningar för att organisera och analysera omfattande komplexa data till insiktsfulla analyser och hjälpa ingenjörer att förbättra beslut och minska påverkan på miljön.

– Vi är glada över att arbeta med ConocoPhillips för att hjälpa till att möta deras anslutningsbehov på avlägsna platser, säger Alastair Williamson, VD Wyld Networks. Med Wyld Connect som kan leverera data från IoT-enheter var som helst på jorden via satelliter med låg jord-omloppsbana är detta ett utmärkt tillfälle att samarbeta med ett av världens ledande olje- och gasföretag.