Nyheter

Nu byggs framtidsfabriken i Mariestad

Metsä Tissue, en del av Metsä Group, investerar i världsledande miljö- och driftprestanda inom mjukpappersproduktion genom att modernisera och expandera sitt bruk i Mariestad.  AFRY har varit involverat i förprojektet och är nu en utvald partner för att leverera flera tjänster under byggnationen.

AFRYs uppdrag omfattar både expansion och anpassning av befintligt bruk, vilket inkluderar deltagande i Metsä Tissues projektorganisation, inklusive byggledning, tidsplanering och samordning av tekniska aktiviteter.

– AFRY är en välkänd och erfaren aktör inom industrisektorn, som tillhandahåller kompetens inom många teknikområden – därför känns det väldigt bra att ha dem som stöd i detta unika projekt, säger Esa Paavolainen, VP Projects Metsä Tissue.

AFRY kommer också tillhandaha ingenjörstjänster inom konstruktion och arkitektur, mark och miljö, process och rör, samt ansvarar för lokal ingenjörssupport till utländska leverantörer. Det senare inkluderar till exempel riktlinjer och utbildning inom lokala bestämmelser.

– Vi är stolta över att Metsä Tissue har valt oss som partner i detta intressanta och ambitiösa framtidsprojekt.. Vi har redan börjat och ser fram emot vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Fredrik Wirf, Construction Project Manager och Business Unit Manager inom Process Industries, AFRY.

Byggnadsarbetet inleddes våren 2023 och det nya moderniserade bruket planeras vara i drift i slutet av 2025.