Nyheter

Carrier lanserar högtemperaturvärmepumpar

Carrier har introducerat en heltäckande ny linje av högtemperatur- och mycket högtemperaturvärmepumpar för användning i industriella, kommersiella och offentliga byggnader och fjärrvärme. 

Designad för att minska både koldioxidutsläpp och energikostnader, den nya linjen består av AquaForce® och AquaSnap® luft- och vattenvärmepumpar med varierande kapacitet från 30 till 735 kW och vattentemperaturer från 82 till 120 grader C med låg global uppvärmningspotential (GWP) ) hydrofluorolefinköldmedier.

De höga temperaturerna gör att värmepumparna kan ersätta fossilbränslepannor i uppvärmningsapplikationer som flerbostadshus och bostadsområden, kommersiella byggnader, livsmedelstillverkning, industriell torkning, biogasproduktion och kemiska anläggningar. Dessa innovativa produkter stödjer Carriers 2030 Environmental, Social & Governance (ESG) mål att minska sina kunders koldioxidavtryck med mer än 1 gigaton.

Förutom att ta tillvara värme från omgivande luft och mark, fångar värmepumparna upp spillvärme från en mängd olika källor, inklusive datacenter, fritidsanläggningar, hotell och restauranger, processvatten, rökgaser och avloppssystem. Uppsamlad värme kan användas för komfortvärme och varmvattenproduktion i stora byggnader och anläggningar. Värmepumparna kan även användas i industriella applikationer, och i fjärr- och närvärmenät där höga temperaturer eller mycket höga temperaturer krävs.

– Utvidgningen av AquaForce- och AquaSnap-serierna är ett avgörande steg för att leverera vårt åtagande att stödja den europeiska gröna avtalen och hjälpa till att minska koldioxidutsläppen i värmesegmentet i Europa, säger Raffaele D’Alvise, marknads- och kommunikationsdirektör, Europe Commercial HVAC, Carrier. Med fokus på hög temperatur, prestanda, tillförlitlighet och effektivitet är dessa värmepumpar en utmärkt lösning för kunder som vill minska sitt koldioxidavtryck och bidra till en mer hållbar framtid genom att ersätta eller integrera med fossilbränslegeneratorer i hybridsystem.

Enheterna är redo att ansluta till Abound, Carriers molnbaserade digitala plattform som möjliggör intelligenta resultatbaserade resultat i realtid som gör byggnader mer effektiva och lyhörda. För att minimera driftskostnaderna kan användare välja ett av Carriers BluEdge®-servicealternativ för att hålla värmepumparna i drift med högsta prestanda och effektivitet under hela livscykeln. Detta leder till förutsägande underhåll snarare än förebyggande underhåll, vilket sparar tid och pengar.

För mer information om AquaForce 61CW vattenvärmepumpar, besök 61CWD & 61CW-Z. AquaForce 61CA luftvärmepumpsdetaljer finns på 61CA, och detaljerna för AquaSnap 61CG-serien av vattenvärmepumpar finns på 61CG.